Şimdi biz bunu nasıl geri alırız derdindeyiz” dedi.
Aydın Belediye Meclisi"nin Temmuz ayı ilk oturumunda “Doğal gaz hattı döşenmek amacıyla Aydın Belediyesi ile Aydın Doğalgaz Dağıtım A.Ş arasında protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yetki verilmesi” maddesi görüşülürken yaşanan tartışmanın ardından Aydın kent merkezinin ısıtılmasında doğalgaz veya jeotermal enerjiden hangisinin tercih edileceğinin tespit edilmesi için komisyon kuruldu. Oluşturulan komisyona MHP grubundan Murat Saltık, AK Parti grubundan Özcan Petekkaya, CHP grubundan Kamil Kaya, DP grubundan da Nural Pekgüzel seçildiler.
Yerel seçimlerin ardından göreve gelen yönetimin bu güne kadar ki en önemli konuyu görüştüğünü ifade eden Meclis Üyesi Murat Saltık, “Bu konu Aydın"ın geleceği için çok önemli bir konu. Doğal gaz konusu hakkında Başkanımız Özlem Çerçioğlu"ndan bir bilgilendirme dosyası talebimiz oldu, başkanımız bize bu dosyayı hazırlattı kendisine teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği üzere seçim meydanlarında Aydın için kurtuluş kaynağı olan jeotermal enerjiyi vurguladık. Fakat şimdi önümüzde doğal gaz konusu geldi. Doğalgazın dosyasını incelediğimizde maalesef 2006 yılında Aydın"ın doğalgazla ısıtılması konusunda Aydın Belediye Meclisi"nce karar alındığını göndük. Tabiri caizse bu sorunu kucağımızda bulduk. Başkanımızdan ben bu konunun detaylı incelenmesi için her partinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulmasını talep ediyorum. Oluşturulacak bu komisyonda doğalgazdan geriye dönüş var mı? bunu araştıralım. Ayrıca bu konu sadece Aydın"ı değil, yedi ilçe ve beldeyi de kapsıyor. Bu belediyelerin de görüşlerinin alınmasını talep ediyorum” dedi.
Oluşturulan komisyonun geriye dönük olarak 2006 yılında meclisin aldığı kararlar ile sözleşmeyi incelemesini isteyen Başkan Özlem Çerçioğlu da, “Aydın, Kuşadası, Söke, Nazilli, Yenipazar, Umurlu ve Atça belediye başkanlarıyla, odalarla görüşmeler yapılsın. Gerekirse EPDK"ya da gidip, bu konuda görüş alalım. Komisyonun bu konu hakkında yapılabilecekleri araştırması, elimiz kolumuz bağlı mı, kucağımızda bulduğumuz bu konuda nasıl bir çıkış noktası buluruz, bulamayız Aydın halkına, basın mensuplarına açıklama yapabilme şansımız olur. Ayrıca ben bu konuda zaman kaybetmemek adına komisyonun şimdi belirleyeceğimiz isimlerle oluşturulmasını istiyorum. Yalnız bu komisyonun araştırma süresinin ucunu açık bırakalım” diye konuştu.
Aydın'ın geleceği için jeotermal konusunun oldu bittiye getirilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Aydın'ın kurtuluş kaynağının jeotermal enerjinin kullanılmasında olduğunu tüm partiler seçimlerden önce meydanlarda haykırdı. Bütün belediye başkan adayları jeotermal üzerinden vaatler verdi. Meclisteki her partiden bir komisyon kurup konuyu enine boyuna irdeleyelim. Milletvekilleri, üniversite, sivil toplum kuruluşları ile doğalgazı devre dışı bırakacak, doğalgazdan geri dönüş nasıl olur bunları araştıralım. Doğalgaz ve jeotermal gibi Aydın'ın geleceğini etkileyecek çok önemli bir konu üzerinde bütün Aydınlıların fikrinin sorulması gerekiyor. Daha önceki belediye döneminde Aydın'ın doğalgazla ısıtılması meclisten geçmiş. Şimdi biz bunu nasıl geri alırız derdindeyiz. Aydın'ın ısınmasında jeotermal, sanayi de ise doğal gaz kullanılmalı”