Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dana önce Türk yatırımcılarına Londra Metal Borsası’nda işlem yapma imkanı sağlayan İnfo Yatırım, hizmetlerini genişleterek şimdi de uluslararası borsalarda işlem gören tüm yatırım araçlarını yerli yatırımcıların hizmetine sunuyor.

Türk yatırımcılar, ABD’den Almanya’ya İngiltere’den Hong Kong’a dünya borsalarında 24 saat işlem yapma fırsatıyla artık Tesla, Apple, Netflix, Google, Amazon ve Facebook gibi popüler hisse senetlerine İnfo Yatırım üzerinden ulaşabilecek.

İnfo Yatırım’ın sunduğu uluslararası piyasalar yatırım araçları arasında hisse senetlerinin yanı sıra; emtia, opsiyon, borsa yatırım fonları, tahvil ve vadeli kontrat işlemleri de yer alıyor. Türk yatırımcılar bu seçenekler doğrultusunda, ABD’den Almanya’ya İngiltere’den Hong Kong’a dünya borsalarında 24 saat işlem yapabilecek. Ayrıca Tesla, Apple, Netflix, Adobe, Google, Amazon ya da Facebook gibi dünya devi şirketlerin hisse senetlerine de İnfo Yatırım üzerinden yatırım yapma imkanına kavuşacaklar.

Hedef, Türk yatırımcısının yükselen ilgisi içinde küresel borsalara sağlıklı erişim sağlamak

İnfo Yatırım CEO’su Ender Şahin, Türkiye’de özellikle son dönemde artan yatırımcı ilgisini karşılayabilmek ve canlı tutabilmek amacıyla yatırımcıların küresel borsalara erişimini sağlıklı bir şekilde sağlayabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Şahin, “Dünyanın çeşitli noktalarında özellikle pandemi kaynaklı kriz ile mücadelede bulunan yeni keşifler, küresel çapta talep gören şirketleri ön plana çıkarıyor. İnfo Yatırım olarak, bu noktada rekabetçi işlem koşulları ile yatırımcılarımızın bu yeni trendleri oluşturan şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmalarını ve bu şirketlere ortak olmalarını sağlıyoruz. Yatırımcılar; hisse senetlerine ek olarak, tahvil piyasasına, emtialara ve yeni yükselen sektörlere kolayca yatırımlar yapabilir” diye konuştu.

Hangi işlemler yapılabilir?
Dünya borsalarına ilişkin bilgi taleplerine uzman kadrosuyla cevap vererek, yatırımcılara yönelik en uygun çözümleri sunmaya odaklanan İnfo Yatırım, uluslararası piyasalara yönelik öne çıkan yatırım seçeneklerini ise şöyle sıraladı:
• Hisse Senetleri

Türk yatırımcılar; küresel ölçekte dünyanın birçok yerinde faaliyetlerine devam eden şirketlere ait hisse senetlerine yönelebilir. Özellikle Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google ve Tesla gibi şirketlerin yanı sıra gelişime açık olan ve değer yaratan birçok şirkete yatırım fırsatı sunuluyor.

• Borsa Yatırım Fonları (ETF)

İçerisinde oluşturmuş olduğu varlık sınıfına veya sektöre ait şirketlere bir sepet aracılığı ile yatırım fırsatı sunuyor. Sepet içerisinde bulunan ürünlere, sadece bir sektöre ait hisse senetlerinden ayrı olarak, değerli metaller, petrole dayalı ürünler, tarımsal gıdalar, tahviller ve dövizler dahil olabilir. Son yıllarda, küresel ölçekte yatırımcılar tarafından giderek artan oranda talep gören borsa yatırım fonları; riski azaltmada ve alternatif getiri fırsatları sunmakta öne çıkıyor.

• Uluslararası Vadeli İşlemler

Uluslararası piyasalarda işlem gören ve standartlaştırılmış yatırım araçları olan vadeli sözleşmeler, dayanak varlık olarak birçok ürün üzerine oluşturabilir. Hisse senetleri, endeksler, emtialar, tahviller ve pariteler üzerine yazılabilir. Vadeli sözleşmeler, özellikle riskini minimize etmek isteyen risk yöneticileri, spekülatörler ve arbitraj işlemleri için tercih edilmektedir.

• Opsiyonlar

Türev ürünlerden biri olan opsiyonlar, yatırımcısına prim tutarı karşılığında dayanak varlığı alma ya da satma hakkı veren yatırım araçlarıdır. Opsiyon sözleşmesine tabi olan dayanak varlık; hisse senedi, endeks, emtia, tahvil ve pariteler olabilir. Dünyanın önde gelen opsiyon piyasalarında, yatırımcılar risklerini minimize edebilir ve farklı opsiyon stratejileri ile birlikte getirilerini de artırabilirler.