Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Üçüncü sınıf öğrencisi Nathan Valencia, Kappa Sigma Kardeşliği'nin Dövüş Gecesi (Kappa Sigma Fraternity's Fight Night) etkinliğine katılmıştı. Valencia'nın arkadaşı Joe Castro etkinliği "yeraltı dövüş kulübü" diye niteledi.

Topluluğun Instagram hesabında paylaşılan afişe göre 19 Kasım'da Las Vegas'taki Sahara Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen müsabakanın ana dövüşü Valencia ve Emmanuel Aleman adlı kişi arasında gerçekleşti.

Valencia'nın ailesi oğullarının ciddi beyin hasarı aldığını ve dövüşün ardından yere yığılarak 23 Kasım'da hayatını kaybettiğini söyledi. Valencia eğer ölmeseydi 4 gün sonra 21 yaşına girecekti.

Topluluksa olayın ardından yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kappa Sigma Kardeşliği, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi'nde okuyan Nathan Valencia'nın kaybından büyük üzüntü duyuyor. Valencia ailesi ve tüm UNLV bileşenlerine en derin taziye, düşünce ve dualarımızı sunuyoruz."

Valencia ailesinin avukatı "Nathan'ın kaybından ötürü çok üzgünler" dedi. Yaşanan olay sırasında güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığının tespit edildiğini söyleyen avukat tüm detayları inceleyeceklerini ifade etti.

Valencia'nın arkadaşı Castro etkinlikte hiçbir sağlık personelinin veya doktorun bulunmadığını söyledi.

UNLV Rektörü Richard Whitfield ise uzun bir e-postayla "İçimizden birinin hayatını kaybetmesi nedeniyle şoke olduk ve çok üzüldük" dedi.

Valencia ailesi Nathan'ın hastane ve cenaze masraflarını karşılayabilmek için GoFundMe'de bağış topluyor.

Kaynak: Independent Türkçe