MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi Mozaik Korosu'nun, renklerin ve seslerin mozaiği ismiyle verdiği ilk konser dinleyicileri büyüledi.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu'nda düzenlenen ve Türkçe, Azerice, Kürtçe, Çerkezce, Lazca, Arapça ve Zazaca türkülerin seslendirildiği konsere Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı. Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Özyiğit, "Yenişehir farklı kültürlerin merkezidir, bu topraklarda geçmişte hangi diller konuşulduysa, hangi türküler söylendiyse ve hangi ağıtlar yakıldıysa bizler onları yaşatacağız. Bu zenginliği paylaşarak çoğaltacağız, birlikte yaşama kültürünü destekleyeceğiz.  Bu gece ilk konserini düzenleyen Mozaik Korusu inanıyorum ki ileride tüm Türkiye'de konserler verecektir. Tüm renkleriyle koromuz farklılıklarımızın güzelliğini bir de Yenişehir'den tüm Türkiye'ye gösterecektir" dedi.
Konuşmalardan sonra başlayan konserde Anadolu'nun her yöresine ait aşkları,  acıları, mutlulukları ve efsaneleri anlatan ezgiler saz üstadları ve koristler tarafından seslendirildi. Hasan Ekinci’nin koro şefliğini yaptığı konserde Filiz Şatıroğlu, dedesi Büyük Ozan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümsüz eseri 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi. Konser Yenişehirlilerden tam not aldı.

FOTOĞRAFLI