Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüleceği Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlamasının süre ve kapsamının gözden geçirilmesi, yüksek risk grubundaki illerde 8 ve 12. sınıflar haricinde yüz yüze eğitime ara verilmesi, kademeli mesaiye yeniden geçilmesi konuları gündemin önde gelen maddeleri.

13 KRİTİK MADDE 

İşte Bilim Kurulunda ve ardından bugün de kabine toplantısında konuşulacağı belirtilen tedbirler: 1- Tam kapanma. 2- Türkiye genelinde ya da kırmızı illerde seyahat yasağı. 3- Yüz yüze eğitimin devam ettiği illerle ilgili değerlendirme yapılacak. 4- Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur tedbirleri uygulanacak. 5- Kamuda yeniden esnek çalışma modeli de gündemde. 6- Özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi.

7- Seyahat yasağı da gündeme gelecek. 8- Kısıtlama saatlerinin değiştirilmesi. 9- Ramazanda kafe ve lokantaların kapalı olması. 10- Hafta sonu yasaklarının devam etmesi. 11- Ramazan boyunca teravihler için camilerde geçtiğimiz yıl uygulanan tedbirlerin uygulanması. 12- Kalabalık meydan ve caddelerin sınırlandırılması. 13- Bayramda seyahat yasağı.

SEYAHAT YASAĞI MASADA 

Ayrıca aşılama oranının yükseltilmesine yönelik yeni tedarik ve uygulama yöntemleri ile başta İstanbul olmak üzere yüksek riskli illerde seyahat yasağı gibi tedbirlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Alınacak kararlar Kabine toplantısı sonrası Erdoğan tarafından açıklanacak.