İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 13 ile 15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Havalimanı, Zeytinburnu ve Gebze'de 3 ayrı operasyon düzenledi.  

Narkotik ekiplerinin 13 Mayıs'taki çalışması Yeni İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Havalimanı'nda görevli olan ve Hakkari'den gelen 9 İranlı'nın hareketlerini şüpheli bulan Narkotik Şube profil ve analiz uzmanı ekipleri, şüphelileri durdurarak arama noktasına götürdü. İran uyruklu oldukları belirlenen şüphelilerin yanlarındaki çantalarında ve üst aramalarında herhangi bir yasak ve sakıncalı madde ve eşya bulamayan uzman ekipler, şüphelileri uyuşturucu kapsülü yutmuş olabilecekleri ihtimali üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüp MR'larını çekti. MR'ı çekilen 9 şüphelinin de sindirim sisteminde kapsül tespit eden ekipler kapsülleri kuryelere doğal yollardan çıkarttırdı. Çıkartılan 350 kapsül içerisinde 5 kilo ağırlığında eroin ele geçiren uzman narkotik ekipleri, İran uyruklu 9 kişilik şebekeyi emniyete götürüp sorguya aldı. Yapılan sorgulamada başını Omid A. isimli İranlı'nın çektiği şebeke üyelerinin 2 bin lira karşılığında uyuşturucu kuryeliğini kabul ettiklerini ve İran'dan Hakkari'ye giriş yapıp oradan da uçakla İstanbul'a geldiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Bu operasyondan bir gün sonra, yapılan istihbarat paylaşımı ve takiplerin ardından Kocaeli Gebze'de bir TIR'a baskın düzenleyen İstanbul Narkotik timleri,  İran'dan yurda giriş yaptığı belirlenen TIR'da 180 kilo eroin ele geçirdi. Yanına yanaşan otomobillere karpuz dağıtır gibi uyuşturucu yüklenen TIR'da, uyuşturucuyu plastik ham madde çuvalları içerisinde bulan polis, uyuşturucu yüklemek için 3 otomobille TIR'ın yanına yakalaşan 8 kişiyi ve TIR'da sürücüsüyle birlikte yakalayıp gözaltına aldı.

Son operasyonu 15 Mayıs Çarşamba günü Zeytinburnu'nda düzenleyen  narkotik timleri, takip altına aldığı ve sokaklarda uyuşturucu sattığını belirlediği bir torbacıyı adrese teslim uyuşturucu servisi yaparken yakalayıp gözaltına aldı. Kuryeler vasıtasıyla Hollanda'dan götürttüğü uyuşturucuyu İstanbul sokaklarında sattığı belirlenen ve adresine yapılan baskında 10 kilo kokain ele geçirilen torbacı ile 9'u İranlı kurye toplam 19 uyuşturucu şüphelisi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.