Ali İhsan Yavaşça, 4 yıl önce Ankara Ulus’taki dokumacılık dükkanının kapılarını Milliyet Ankara Eki’ne açtığı ortaya çıktı. Bir bodrum katında yıllarca dokumacılık yapan Yavaşça, 30 yıl kilim dokuyarak 6 çocuk büyüttü. Söyleşinin yapıldığı 2016’da eşi hayatta olan, ancak 2017’da eşini kaybeden Yavaşça dükkanını daha sonra kapatmıştı. Yavaşça, insanların artık el emeği ürünleri tercih etmemesinin dokumacılığı öldürdüğünü anlatmıştı.

8 Temmuz 2016’da yayınlanan haber şöyleydi: Hacı Bayram’daki meydan düzenlemesinin ardından dükkânı yıkılan ve yeni bir dükkân açamayan Yavaşça, Uzunyol Sokak’ta baba mesleği el dokumacılığı yapıyor. 1960’da askerlik için geldiği Ankara’dan memleketi Gaziantep’e dönmeyen Yavaşça, başkentte evlendi. Dokumacılıktan önce lokantacılık yaptı. 1987’de abisinin memleketten gönderdiği dokuma kilimleri satarak mesleğe adımı attı. Borca girerek kilimler aldığını söyleyen Yavaşça, başına gelen hırsızlık sonrası batmanın eşiğine geldiğini anlattı. 6 çocuk, 11 torun sahibi Yavaşça, “Eskiden işleme yapıyordum. Ama artık iyi görmüyorum” dedi. 

Yavaşça, M.T.E.’nin videosunu çektiği gün 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmediğini söyledi. Kollarındaki ağrı nedeniyle hastaneye gittiğini belirten Yavaşça “Hastaneden çıktım, yolda yanıma gelen cep telefonlu genç, ‘Çabuk buradan git, yoksa ceza yazarız’ dedi. Ben de uzaklaştım. Şikâyetçi değilim” dedi. Mahkeme, M.T.E. adlı gencin “kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi” suçundan 15 gün evinden çıkmamasına, sonra evine yakın huzurevini haftada iki gün ziyaret etmesine hükmetti.

Tepki çeken görüntüler hakkında yeni gelişme