Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ferretti “Venedik Şehri ve Civici Müzesi Vakfı bana bu proje için ulaştığında gördüğüm en güzel şehirlerden biri olduğu için hem çok mutlu oldum hem de çok gururlandım.” sözleriyle heyecanını dile getirdi. Tasarımcı bu cümlelere ek olarak, “Burada biraz zaman geçirdiğinizde zihninizin daha yaratıcı olmaya başladığını ve hayal gücünün yaratıcılığın en önemli parçası olduğunu tekrar anlıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Koleksiyona baktığımızda geçmiş dönemlerin zarafeti ve ihtişamı Albertta ferretti’nin vizyonuyla uyumlanarak masalsı parçalara dönüştüğünü görüyoruz. Venedik Film Festivali’nin böyle bir gösteriye vesile olması ise sektörün fazla ticari gidişatından rahatsız olan Ferretti için oldukça değerli.

Bu özel defile Venedik’in 18. Yüzyıl tarihi ve sanatına adanmış bir müzeye de ev sahipliği yapan Cà Rezzonico’da gerçekleşti. İnce bir işçilikle ve titizlikle hazırlanan 26 parçadan oluşan koleksiyon için Ferretti şu açıklamayı yaptı; ”Açıkçası bir kostüm serisi yaratmak yerine kadınların her zaman olmasa bile özel anlarda giyebileceği tasarımlar yaratmak istedim." Venedik’in sembolik mimarisinden ve zengin mirasından referanslar alan Ferretti, yine de yüzünü geleceğe dönerek fütürizme dokunan bir koleksiyon sunuyor.

Kaynak: Vogue