Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin gece yarısı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı. Patlayıcı yüklü aracı polisevi vepolis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terörist M.O, yaralı olarak  yakalandı.

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla gece yarısı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı.

 UZAKTAN KUMANDA İLE İNFİLAK ETTİRDİ

Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evin yönelik gerçekleştirildi. PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.  

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ DUYULDU

Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

 TERÖRİST YARALI YAKALANDI

Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandı.