Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK ve örgüte müzahir  çevrelerce 4 Nisan 1948 tarihinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum  günü kabul edildiği, her yıl doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli  köyünde müzahir şahıslarca çeşitli kutlama etkinliklerinin yapıldığı, etkinlik  sırası ve sonrasında güvenlik güçlerine yönelik taşlı ve sopalı saldırılar  düzenlendiği, sözde doğum günü bahanesiyle terör örgütü propagandasına  dönüştürülerek kitlesel eylemler gerçekleştirildiği belirtildi.

Söz konusu tarihte terör örgütü ve müzahir çevrelerin toplumsal barışı  etkilemeye ve şiddet hareketlerini yaygınlaştırmaya çalışacağı yönünde bilgiler  edinildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu etkinlikler, terör örgütleri ve marjinal gruplarca kargaşa  ortamı oluşturmak amacıyla hedef olarak seçilebilir. Toplumsal barışı  zedeleyebilecek provokatif eylemlere tevessül edilebilir. Halkımızın yoğun  bulunduğu yerlerde sansasyonel eylemler, gruplar tarafından düzenlenen basın  açıklaması ve benzeri etkinliklere terör örgütlerine mensup şahıslarca sızılarak  bombalı eylem gerçekleştirilebilir. Bu etkinlikler müzahir şahıslarca provoke  edilerek terör örgütünün propagandasına dönüştürülebilir. Güvenlik kuvvetlerine  karşı taşlı, molotofkokteylli, silahlı ve bombalı eylemler yapılmak  istenilmektedir. Bu eylemler konusu ve içeriği itibarıyla kamu düzeni ve  güvenliğine olumsuz etki edebilecek, toplumun refah, huzur ve mutluluğu ile  bağdaşmayacak niteliktedir. Terör örgütlerinin karşıt görüşlü kişi ve gruplara  yönelik canlı bomba, suikast, silahlı saldırı gibi eylemlerin yapılabileceği göz  önünde bulunduğunda, genel sağlığı veya başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi  şekilde bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği, 3713 sayılı Terörle Mücadele  Kanunu kapsamındaki suçların işlenerek halk üzerinde infiale sebep olabileceğine  dair açık ve yakın tehlike olduğu değerlendirilmektedir."

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör  örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, kamu düzeni ve güvenliğini korumak ve  genel asayişi ağlamak için 4 Nisan'da kentte açık alanlarda düzenlenecek miting,  yürüyüş, toplantı ve toplanma, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma gibi  her türlü eylem ve etkinlerin yasaklandığı vurgulandı.