VakıfBank,2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin konsolide olmayan  finansal sonuçlarını açıkladı.

Bankanın aktif büyüklüğü 464 milyar TL'ye ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla milli  ekonomiye sağladığı destek ise 394 milyar TL'yi aştı.

VakıfBank,2020  yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 2 milyar 128 milyon TL brüt kârından 412 milyon TL vergi karşılığı ayırarak,1 milyar 716 milyon TL net kâr  elde etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına yönelik  attığı adımlarla Türkiye'nin yanındaki güç olmayı sürdüren VakıfBank,
2020 Mart dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın  performansını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar
Üstünsalih, "VakıfBank olarak pandeminin günlük hayat ve ülke  ekonomilerine etkilerinin oldukça yoğun hissedildiği bu dönemde,  müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte, VakıfBank ailesi olarak şubelerimizden Bankamız üst yönetimine kadar  her kademede büyük özveriyle çalışıyor, çözümün bir parçası olmak için  elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Hazırladıkları 9 maddelik 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' destek  paketi kapsamında sağladıkları desteklere değinen Üstünsalih, "KOBİ,  ticari ve kurumsal ölçekte 43 bin müşterimizin 23,5 milyar TL  tutarındaki kredisini öteledik. Yaklaşık 346 bin bireysel  müşterimizin, toplam 17,7 milyar TL kredi, kredi kartı taksitlerini  erteledik Birçok müşterimizin mevcut kredilerini nakit akışları  doğrultusunda yeniden yapılandırdık. Hazine Destekli KGF kefaletiyle  işe devam destek kredisinden, maaş ve çek ödemelerine kadar birçok  alanda ihtiyacı olan tüm işletmelere destek veriyoruz. Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi Paketi ile düşük gelirli vatandaşlarımızın da  yanında olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

'Nakdi kredilerde yüzde 13,6 büyüme'

2020 yılının ilk çeyreğinde VakıfBank'ın reel ekonomiye 394 milyar TL destek sağladığını vurgulayan Üstünsalih, toplam nakdi kredilerin  ise yılın ilk üç ayında yüzde 13,6 büyüyerek 312 milyar TL'yi aştığını  belirtti.