Vakıf Üniversiteleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 62 üniversitenin üye olduğu birlik, hayatını kaybeden madenişçilerinin yakınlarını yalnız bırakmayacak.

Birlik, faciada hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarını giderebilmek için birinci dereceden yakınlarını vakıf üniversitelerinde burslu okutma kararı aldı.

Ailelerin, bu yıl üniversite sınavına girecek çocuklarına sağlanacak yüzde 100 burslar için koordinasyonu Vakıf Üniversiteleri Birliği yürütecek. Başvuruları değerlendirecek birlik yönetimi, burs sağlanacak öğrencileri daha sonra kayıt aşamasında üye üniversitelere yönlendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, böyle büyük acıların yaşandığı dönemlerde üniversitelere daha büyük roller düştüğünü belirtti. Sarıcaoğlu, sadece yakınlarını maden kazasında kaybedenlere el uzatmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda üye üniversiteler olarak maden güvenliği konularında araştırmalara daha geniş kaynaklar ayıracaklarını söyledi.

Özel okullar Soma'ya gidiyor

Öte yandan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu da, Soma'ya destek olmak amacıyla haziran ayında Soma Kaymakamlığı'nı ziyaret edeceğini açıkladı. Birlik üyelerinin, ihtiyaç tespiti yaptıktan sonra her türlü desteği vereceği belirtildi.