Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kurban Bayramı ve tatil için Türkiye hareketli günler yaşıyor. Göç ile virüsün taşınma ihtimali, sıcak ve tatil heyecanı ile maske ve mesafe tedbirinin unutulması vaka sayılarında patlamaya yol açabilir. Uzmanlar "Önümüzdeki süreçte tekrar kapanmamak için tedbirlere uyalım" diyor.

Bayram hareketliliği, ziyaretler ve toplumdaki rehavet vaka tablosunu bozabilir. Kurban Bayramı ve tatil için Türkiye hareketli günler yaşıyor. Göç ile virüsün taşınma ihtimali, sıcak ve tatil heyecanı ile maske ve mesafe tedbirinin unutulması vaka sayılarında patlamaya yol açabilir.

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat “Düşen vakalar ile halkın rahatlayışı inşallah bizi ileriki dönemlerde pişmanlığa sürüklemez” dedi.

Kovid-19’a dair tedirgin olduklarını ifade eden Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, özellikle vakaların azalmasından dolayı sahildeki Arsuz, Samandağ ve İskenderun ilçeleri başta olmak üzere ve çarşılarda ciddi bir rahatlama görüldüğünü belirtti. Halkta bir rehavet gözlemlediklerini vurgulayan müdür Hambolat “Bu da bizi korkutuyor. Bu rahatlık inşallah bizi ileriki dönemlerde pişmanlığa sürüklemez" dedi.

Büyükşehirler içinde en az vaka sayısına sahip olduklarını belirten Hambolat “Bütün iller arasında da uzunca süredir ilk üçte yer alıyoruz. Bu süreci başarı olarak görmemiz için sonunu görmemiz gerekiyor. O da sıfır vakayı şehirde değil, ülkenin tamamında görmekle olacak. Aşı tek başına yeterli olmamakla birlikte elimizdeki tek önemli silah ve koruyucumuz” diye konuştu.

Hambolat, aşılamada ise istedikleri seviyede olmadıklarını belirtti. Halkı her türlü aşılama imkanına sahip olduklarını ifade eden Hambolat, "Halkımızdan da bizlere destek olmasını istiyoruz. Bütün ülkedeki vaka sayılarının düşmesindeki en önemli faktör aşılama oranının artması" dedi. Hambolat son olarak tünelin ucundaki ışığa ulaşmak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiği konusunda uyardı. .

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü de oluşan rehavet havasının tehlike oluşturduğunu duyurdu.

Kaynak:TGRT