Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dövizdeki düşüş sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Ekonomi yazarı İslam Memiş sosyal medya hesabından ikinci el araç fiyatları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Stokçuluğun ve fiyat balonunun sürdüğü ikinci el otomobil piyasasında satışlar nerdeyse durdu. Şu ana kadar piyasalarda yüzde 10'lük düşüş olsa da vatandaşlar fiyatlarda halen köpük olduğunu düşünerek araç almaktan uzak duruyor.

Dolar kurundaki düşüş ve satışlardaki durma noktasına gelen azalış sonrası piyasalarda bir indirim daha beklentisi oluştu. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ikinci el araç alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ikinci el araç alacaklara 'acele etmeyin' uyarısında bulunarak "2.el araç satışları durdu. Çünkü herkes köpüğün farkında. Şubat'ta 2.dip ile birlikte durgunluk devam edecek. Çünkü araç fiyatları karşısında TL, farklı enstrümanlardan fırsat sunacak. 2.dip, araç fiyatlarında düşüşü sürdürecek. Acele etmeyin. Yüzde 10 gerilen araç fiyatlarında Şubat-Mart döneminde en az yüzde 20 düşüş bekliyorum.

Dolar kaynaklı iki sebep;

1- 18'den 10'a gerilediğinde dolarda zarar edenler bozdurup araç alamadı.

2- 2.dip geldiğinde aracı değil doları cazip görecekler. Mevsimsel etki ve köpük fiyat buna dahil olunca yüzde 20'lik düşüş kaçınılmaz bana göre. Yok diyen varsa araç bol, buyursun alsın." dedi