UZMAN ERBAŞA YERLİ TABANCA

Uzman erbaşların 52 olan yaş haddi 55’e yükseltiliyor. Ayrıca, gerekli görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşların 60 yaşına kadar, en gençlerinden başlanarak orduya alınabilmelerine de olanak sağlanıyor.

Emekli subay ve astsubaylar gibi uzman erbaşlar için de Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kurulacak.

Uzman erbaşlara da ilk nasıp istihkakı olarak yerli üretim ordu tipi tabanca verilecek.

SAĞLIK ASTSUBAYLARINA EK ÖDEME

Birinci derece kritik illerde terörle mücadele harekatına katılan birliklerde görevli sağlık astsubaylarına ek ödeme.

Sağlık sınıflarına mensup yedek subaylar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve yoğunlukla güvenlik güçlerine hizmet veren hastanelerde görevlendirilebilecek. Harekat kapsamında görevlendirilen doktorların buralarda geçirdikleri süreler 1,5 katı olarak hesaplanacak.

VEKİLLER DÖNEM SONUNA

Milli Savunma Üniversitesi ve bağlılarında, emekli kamu, TSK personeli ders verebilecek. TBMM üyeliğine seçilenlerin milletvekilliği süresince askerlik işlemleri ertelenecek. Buna göre, askerliğini yapmadan milletvekili olanlar, askerlik hizmetlerini dönem sonunda yerine getirecekler.

Hukuk sınıfı subaylar arabuluculuk komisyonlarında görev yapabilecek.

GENELKURMAY BAŞKANI İÇİN

Barış döneminde seferberlik ve savaş hali için yapılacak hazırlıklara ilişkin Genelkurmay Başkanının görev yetki ve sorumlulukları da, “TSK’nın seferberlik ve savaş hali ile ilgili hazırlıkları yapmak, yapılan hazırlıkların Cumhurbaşkanının oluruyla tatbikatlarda denenmesini sağlamak” olarak düzenleniyor.

EVCİL HAYVANLARA ÇİP GELİYOR

Teklifi dün Meclis Başkanlığı’na veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş düzenlediği basın toplantısında, hayvan haklarıyla ilgili yasa teklifi hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi. Muş, “Bazı sorumluluklar getiriyoruz. ‘Bir hayvanı aldım, 15 gün sonra sıkıldım, bunu sokağa atayım’, bunu yapamayacak. Eğer bir hayvanı alıyorsanız, sahipleniyorsanız, bunun sorumluluğunu yerine getireceksiniz. Çip sistemini yaygınlaştıracağız. Bir hayvanı kim alıyorsa, çipler vasıtasıyla ortaya çıkacak. Bazı alanları daha da daraltacağız. Uygulamalarımız biraz daha sertleşecek” dedi.