Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavi gören gazeteci-yazar ve tarihçi Deliorman, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Deliorman için 24 Ağustos Cuma günü öğlen vakti Fatih Cami'nde cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Altan Deliorman, 1936 yılında İstanbul'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan Deliorman, daha sonra Edebiyat Fakültesi'ne geçerek, bu fakültenin Tarih bölümünden mezun oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans veren Deliorman, onlarca kitap ve binlerce makaleye imza attı.

Tan, Akşam, Ekonomi, Ocak, Son Havadis, Ortadoğu ve Tercüman gazetelerinde çeşitli görevler üstlenen Deliorman, Türk Dünyası, Milli Işık, Gurbette Bayrak, Orkun dergilerini yayımladı, Milli Yol ve Boğaziçi dergilerinin yayımına katkıda bulundu.

Deliorman, 2005 yılında ''Işıklı Hayatlar'' adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ''Biyografi'' dalında yılın yazarı seçildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2008'de basın mesleğinde 50. yılını doldurması dolayısıyla ''Basın Şeref Ödülü'' alan Deliorman, birçok hatıra, araştırma ve biyografi eseri yayımladı.

Edebiyat dünyasına, Türk Yurdunun Bilgeleri, Işıklı Hayatlar, Osmanlılardan Önce Türkler, Kırık Kanatlı Jön-Türk gibi çok sayıda eser kazandıran Deliorman'ın, Tarık Bin Ziyat adlı bir romanı da bulunuyor.