UniCredit CEO’su Jean Pierre Mustier, yönetim kuruluyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle nisanda görevi bırakacak.

Yatırım bankacılığı geçmişi olan 59 yaşındaki Fransız CEO, geçen dört yılda sancılı bir yeniden yapılanma sürecini idare etmişti. UniCredit bu süreçte bilançosunu güçlendirirken borç yükü fazla olan İtalya’dan kaynaklı riskleri azaltmıştı.

Mustier, başarısız bir uluslararası birleşme teşebbüsünden sonra birleşme ve satın almalardan vazgeçmişti. Ancak bu tutum, çok sayıda bankanın varlığı nedeniyle parçalı yapıya sahip İtalyan bankacılık sektörünü kasıp kavuran konsolidasyon ateşiyle uyumlu değildi.

“NİSAN 2021’DE İSTİFA ETMEYE KARAR VERDİM”
Mustier dünkü açıklamasında, “Son birkaç aydır, Takım 23’ün (işletme planı) stratejisinin ve temel prensiplerinin yönetim kurulunun mevcut görüşlerine uymadığı aşikârdır” dedi.

Açıklamasının devamında Mustier, “Bundan dolayı, yeni yönetim kurulunun gelecek stratejisini detaylı bir şekilde hazırlayabilmesi için görev süremin sona ereceği Nisan 2021’de şirketten istifa etmeye karar verdim” dedi.

Şirketin yönetimi konusunda oluşan endişelerden ötürü, UniCredit hisseleri dün borsada %5 düşüşle kapattı, bugün de %6 geriledi.