Yaptığı çalışmalar ve hazırladığı dosyalar ve yazdığı kitaplarla Türkiye basın tarihinde özel bir yeri bulunan gazeteci yazar Uğur Mumcu, 23 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde, evinin önündeki otomobiline konan bombayla öldürüldü. 

Cinayetin ardından dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, Uğur Mumcu'nun ailesine ve kamuoyuna cinayetin faillerinin yakalanacağı sözü vermişti. Ancak o günden bu yana cinayet üzerindeki sis perdesi kaldırılabilmiş değil.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN UĞUR MUMCU ÖDÜLLERİ

Öldürülmesinin 23. yılında çeşitli etkinliklerle anılan Uğur Mumcu için Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) "Uğur Mumcu Anma Ödülleri" Eskişehir’de düzenlenen törende sahiplerine verildi. 

ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından CHP’li Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen tören Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (AKM) yapıldı. 

Basın dalında ödül alan ve törene katılan Pınar Türenç, Sedat Bozok, Şaban Sevinç, Tuluhan Tekelioğlu ve Muharrem Sarıkaya’ya ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen verdi. Büyükerşen, Pınar Türenç’in Basın Konseyi’nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi.