Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Vakıf Yatırım, AKSEN, SISE ve YKBNK’yı model portföyünden çıkarırken, ISCTR'yi 8,34 TL hedef fiyat ile ve BIZIM’i 19,50 TL hedef fiyat ile portföyüne ekledi.

Analiz şöyle;

Hisse model portföyümüz 8 Kasım tarihindeki son hisse değişimlerimiz ardından endeksten %3,3 pozitif ayrışırken, yılbaşından bu yana endeksi %17,4 yenmeyi başardı. Aksa Enerji’yi model portföyümüze dahil etmemiz ardından endeksi %9,6 yenerken, Şişe Cam ise aynı dönemde endeksten %19,1 pozitif ayrıştı.

Bu iki hissenin yerine model portföyümüze yükseliş potansiyelini dikkate alarak Bizim Toptan
hisselerini dahil ediyoruz. Yapı Kredi Bankası’nı ise son yukarı hareketi sonrasında hedef fiyatımıza göre sınırlı yükseliş potansiyeli taşıması nedeniyle İş Bankası ile değiştiriyoruz.
Güncellemelerimiz ardından model portföyde banka ağırlığı %30 (önceki: %28,0) seviyesindedir (BİST100’de banka ağırlığı %15,1).

Hisse Model Portföyde Önerdiğimiz Hisseler

Garanti Bankası: Güçlü sermaye yeterliliği ve likidite göstergelerine sahip olan Garanti Bankası’nı beğenmeye
devam ediyoruz ve hisse başına 13,0 TL hedefle model portföyümüzde tutmayı sürdürüyoruz.

Migros: Online kanallarının desteğinde şirketin pozitif operasyonel performansının süreceğini düşünüyor, hisse başı 61,00 TL fiyatla Migros’u model portföyde tutmaya devam ediyoruz.

İş Bankası: 2021 Ocak-Eylül döneminde net karını yıllık bazda %36 oranında arttırmayı başaran bankayı cazip değerlemeleri nedeniyle hisse başı 8,34 TL hedef fiyat ile model portföyümüze ekliyoruz.

Sabancı Holding: Artmaya devam eden banka dışı özkaynak karlılık oranı ve düzenli temettü ödemesi ile ön plana çıkmasını beklediğimiz Sabancı Holding için 14,80 TL hisse başı fiyat hedefimizi koruyoruz.

Turkcell: Güçlü abone bazı, veri ve dijital gelirlerinin desteğiyle normalleşme döneminde operasyonel ve net karlılık performansını beğendiğimiz Turkcell’i, Paycell ile ilgili satış sürecinde endeksten pozitif ayrışacağı öngörümüz ve 26,10 TL hedef fiyatımızla model portföyde tutmayı sürdürüyoruz.

Bizim Toptan: Sürdürülebilir büyümeyi destekleyen çok kanallı satış modelinin katkısıyla 3Ç21 finansallarında beklentilerin üzerinde operasyonel karlılık elde eden şirketi, 19,50 TL hedef fiyat ile portföye ekliyoruz.

Vestel Elektronik: TV tarafında son çeyreğin güçlü bir sezon olması aynı zamanda da hammadde fiyatlarındaki normalleşme görüleceği beklentimizle Vestel Elektronik’i 31,00 TL hisse başı fiyat hedefi ile portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.