Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumu'nun Türkiye'yi utandıran raporunu açıkladığı gün atv'de yayınlanan dizi yürekleri burktu!
 
Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği dizide 15 yaşındaki Hayat'ın 70 yaşındaki Abbas ile evliliğini konu alıyor.
 
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından hazırlanan rapor Türkiye'yi utandırdı. Rapora göre çocuk yaşta kızlarla evlilik oranlarında Türkiye, Avrupa'nın ikinci ülkesi konumunda.
 
Avrupa ülkeleri arasında yüzde 17'lik oranla en yüksek erken evlilik Gürcistan'da görülürken, ikinci sırada yüzde 14 oranıyla Türkiye, yüzde 10 oranıyla Ukrayna geliyor. İngiltere ve Fransa'da da erken evliliklerde yüzde 10'luk bir oran görülüyor.
 
 
ATV'NİN YENİ DİZİSİNDE HAYAT'IN DRAMI VAR
 
"Küçük insanların büyük hikayesini" anlatan dizi, Doğu Beyazıt'ta çömlekçi İsmail'in kızı 15 yaşındaki Hayat'ın yaşadıklarını anlatıyor. İlk bölümü dün ekrana gelen ve aynı zamanda dizininde yönetmeni olan Mahsun Kırmızıgül'ünde küçük bir rolünün bulunduğu dizide, Kerem ile nikahsız birlikte olan Hayat, 70 yaşındaki ilçenin en zenginleri arasında yer alan Abbas ile evlenmek zorunda bırakılır.