ABD tarafından F-35 programından çıkarılma süreci başlatılan Türkiye, savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için farklı alternatifleri listesine almış durumda. Listenin en üst sıralarında ise, Rus Sukhoi şirketinin ürettiği Su-35'ler var.

RUSYA'YA TÜRKİYE UYARISI

Haber7'de yer alan habere göre, İsrail'in eski Rusya büyükelçisi Zvi Magen, Rusya'yı Türkiye'ye Su-35 satışı konusunda uyardı. Rusya'da yayın yapan Vzglyad gazetesine verdiği röportajda Magen, "Ankara'ya güvenilemeyeceğini" belirterek, Moskova yönetimini Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı satışıyla ilgili bir anlaşmaya imza atmakta ihtiyatlı olması gerektiği konusunda uyardı.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH SÖZLER

Türkiye'yi "gölgeli-şüpheli partner" olarak tanımlayan İsrailli elçi, "Türkiye tüm düğünlerde dans ediyor ve aynı anda tüm sandalyelerde oturuyor. Ankara NATO'nun aktif bir üyesi ve yakın zamanda onu terk etmeyecek" dedi.

Rusya'ya kendince uyarılar yapmaya devam eden Magen, jet satışının Moskova için karlı olacağını, ancak tam teşekküllü bir ittifak için Türkiye'ye güvenilmemesi gerektiğini söyledi.