BD'de Türkiye karşıtı cephe kara propagandaya devam ediyor. Defence One'ın düzenlediği bir konferansta konuşan Demokrat Senatör Chris Van Hollen, "Türkiye, Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırdıktan ve DAEŞ'e karşı mücadelemizi baltaladıktan sonra Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretiyle ödüllendirilmesi, dışarıya son derece kötü bir mesaj veriyor. Sizi temin ederim, Başkan'ın Erdoğan ziyaretini geri çekmesi için bugün ABD Senatosu'nda oylama yapılsa, yüzde 100 oyla kabul edilir" dedi.

Uzun vadede Türkiye'nin NATO üyesi olarak kalmasının ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Van Hollen, "Ancak bunun yolu, 'Sizi Beyaz Saray'da ağırlayacağız. İstediğiniz her şeyi de vereceğiz. Gidin Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırın' demek değil. Bunun yolu NATO çıkarlarına açıkça ters olan meselelere karşı çıkmak" diye konuştu.



"GRAHAM İLE BİR ŞEYLERİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Terör örgütü PKK/YPG'ye saldırılmasının, ABD'nin güvenilirliğine dünyanın birçok yerinde zarar verdiğini de söyleyen Amerikalı senatör, bunun bölgede Rusya'nın güçlenmesine neden olduğunu da savundu.

Van Hollen, "Tüm bu süreç tam bir felaket ve bazı hasarların giderilmesi artık imkansız olacak. Ancak Senatör Lindsey Graham ve ben hala bir şeyleri kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

"TASARI BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA GEÇER" İDDİASI

Chris Van Hollen, Türkiye'ye herhangi bir yaptırım tasarısının bugün Senato Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda, veto edilemeyecek bir çoğunlukla geçeceğini de savundu.



"LİDERLER TRUMP'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR, ÇÜNKÜ..."

Chris Van Hollen, "Türkiye'nin dokunulmazlıkla hareket etmesine öylece izin mi vereceksiniz? Tüm dünyanın gözü üzerimizde" derken sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok yabancı ülke lideri neden Başkan Trump'la telefonda doğrudan görüşmek istiyor. Çünkü Erdoğan'ın işine yaradığını görüyorlar. Erdoğan, Trump'la telefon görüşmesini, Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırmak için bir müsaade olarak yorumladı. Eğer bu görüşme olmasa ortaya aynı sonuç çıkmayabilirdi."

ABD Senatosu'na Türkiye'ye yaptırım getirilmesini öngören tasarı henüz oya sunulmadı ancak Temsilciler Meclisi aynı konudaki bir başka tasarıyı onaylamış durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump 13 Kasım’da Washington'da bir araya gelecek.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA