Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

1960 yılında İstanbul’da doğan Selma Gürbüz, sanat eğitimine 1980’de İngiltere’deki Exeter College of Art Design’da başladı. 1984’te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 

Paris, Roma, Buenos Aires ve Barselona dahil danyanın birçok şehrinde sergileri açılan Gürbüz’ün yapıtları, Londra’daki British Museum, Paris’teki Galerie Maeght Koleksiyonu, İstanbul Modern, Ankara Resim Heykel Müzesi’nin koleksiyonlarda da bulunuyor. 

Sanatçının ‘Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer’ sergisi İstanbul Modern’de sürüyor. Sergi 30 Haziran’a kadar kadar görülebilir.

Gürbüz’ün ölüm haberi üzerine İstanbul Modern, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı.

Sanatçı Selma Gürbüz’ü zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kırk yıla yaklaşan kariyerinde zamandan ve mekândan bağımsız, masallar ve mitlerle örülü yapıtlar ortaya koyan sanatçıyı, ‘Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer’ sergisi devam ederken kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ailesi, sevenleri ve tüm sanatseverlere başsağlığı diliyoruz.

Serginin açılışında yaptığı konuşmada “Benim için her sergi bir hesaplaşmadır” diyen Gürbüz’ü, kendi sözleriyle sonsuzluğa uğurluyoruz: 

“Yaptıklarımı izleyiciyle paylaşmak, dünyamı korkusuzca önlerine sermek tarif edilemez duygular verir bana… Her sergi aynı zamanda yeni bir düşünce, yeni bir duygudur benim için. O bazen kendimi tısladı, çünkü kafamın içi hep doludur. Sonu gelmeyen bir doluluk … Hiçbir sergimin oğlu olmadığını bilirim bu yüzden. Her seferinde yeni bir arayışla, yeni bir yutkunmayla, yeni bir sözleme ihtiyacı tıslayan…“