Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Öncelikle dijital cüzdan kavramı ne ondan başlayalım. Dijital cüzdan; bireylerin veya işletmelerin elektronik olarak işlem yapmasını sağlayan yazılımı, elektronik cihazı veya çevrimiçi hizmeti ifade ediyor. Dijital cüzdan, e-cüzdan olarak da biliniyor. PeP ise herhangi bir banka hesabı olmadan dilediğiniz vakit dilediğiniz yerden online olarak VISA / TROY kartı, yurt içi / yurt dışı para transferleri, TL ve yabancı döviz hesapları, fatura ödeme hizmetleri sunan elektronik cüzdan hesabı. Genellikle bir akıllı telefon uygulaması biçiminde taşınan dijital cüzdan, masaüstü bilgisayarlar gibi farklı formatlarda da kullanılabiliyor.

Türkiye'nin yeni nesil dijital cüzdanı PeP ise tüm ödemelerinizi, paranızı ve işlemlerinizi tek bir yerde toplama imkanı sunuyor. Paranızı hem alışverişte hem internette 7/24 kullanabiliyor, kurum ödemeleri, faturalarınız, aylık ödemeleriniz, Opet istasyonlarında gerçekleştireceğiniz akaryakıt alışverişleriniz, kasko, seyahat ve sağlık poliçeleriniz, yurt içi ve yurt dışı para transfer işlemlerinizi tek bir noktadan kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. PeP dijital cüzdan içerisinde ister Türk Lirası ister Döviz hesabı açarak işlem yapabilirsiniz.



Dijital cüzdan kullanmak neden önemli?

Dijital cüzdan, kullanıcıların tüm ödeme bilgilerini kompakt ve güvenli bir şekilde saklıyor. Böylece fiziksel cüzdan taşıma ihtiyacını büyük ölçüde azaltıyor. Dijital cüzdanlar yalnızca belirli durumlarda değil, her durumda fiziksel cüzdanlardan daha güvenli. Aynı zamanda kullanıcıların farklı ülkelerde ikamet eden arkadaşlarına ve ailelerine kolayca para aktarmasına da olanak tanıyor.

Dijital cüzdanları bir banka hesabı açmak gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla, kırsal alanlardaki bireyler ve işletmeler için de kolaylık sağlıyor.

PeP kullanmak güvenli mi?

Tabi mevzu para olunca pek çok kişinin aklına gelen soru güvenlik. Dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte daha fazla kişisel verilerimiz artık daha fazla internet ortamında depolanırken kullanıcılar için güvenlik her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bu durumda PeP kullanmak ne kadar güvenli diye düşünebilirsiniz. PeP, 6493 sayılı kanun kapsamında lisanslı olup Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bu çerçevede sistemlerinin, kullanıcı bilgilerinin güvenliğini ve yetkisiz kişilerin sistemlerimize erişimlerinin engellenmesini sağlamak için en yüksek güvenlik standartlarını gözetleniyor. Düzenli olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından denetlenen PeP Cüzdan’ınıza aktardığınız elektronik para karşılığı tutarlar ve bankalar nezdindeki koruma hesapları saklanıyor, T.C Merkez Bankası nezdinde koruma altına alınıyor.

Tüm bunların yanı sıra Türkiye’den çıkan uluslararası bir dijital cüzdan markası olma vizyonuyla yatırımlarını yapan PeP, özellikle güvenlik anlamında kendi sektöründe yaptığı üst düzey yatırımlarla hem kullanıcı güvenliğini artırıyor hem de Türkiye’de fintech sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. PeP, kullanıcı memnuniyetini esas alarak bilgilerin güvenliğini ve siber saldırıların sisteme erişimini engellemek amacıyla yüksek güvenlikli şifreleme sistemi kullanıyor. Aynı zamanda pandemiyle birlikte artan online alışverişte güvenlik ihtiyacına da çözüm getiriyor. Türkiye’de ilk ve tek olan ve her alışveriş sonunda numarası değişen PeP Visa Sanal Kart sayesinde, kullanıcıların kart bilgilerinin çalınma riski ortadan kaldırıyor.

Kısaca şöyle diyebiliriz, kişisel bilgilerinizi bir başka kişiyle paylaşmadığınız sürece PeP güvenilir bir elektronik cüzdan hizmetini size sunabiliyor.



En uygun kur avantajlarıyla dünyanın dört bir yanına güvenli para transferi

PeP’e üye olan kullanıcılar, Avrupa’ya ve İngiltere’ye haftanın her günü ve her saati para transferi, para gönderme/alma gibi tüm finansal işlemleri başka hesaba gerek duymadan hızlı ve güvenli bir şekilde anında yapabiliyor. Örneğin freelance çalışanlar, yurt dışına yaptığı bir işin bedelini, klasik yöntemlere oranla çok daha düşük maliyetle ve anında PeP aracılığı ile alabiliyor. PeP, yapılan tüm uluslararası para transferlerinde aracı kurum koymadan harcanan para birimini direkt TL’ye çeviriyor ve bankalar arası kuru baz alarak olabilecek en düşük kurdan işlem yapıyor. Bu özelliğiyle PeP, freelance çalışan, bireysel iş yapan veya yurtiçi/yurtdışında yakınlarına para gönderimi/alma işlemi yapmak isteyen kişiler için mükemmel bir para transferi aracı haline getiriyor

Kullanıcıların, yurt dışı para transferlerini ve hem ticari hem de bireysel harcamalarını kur farkından zarar görmeden gerçekleştirmelerini amaçlayan PeP, bu kapsamda Visa ile yaptığı işbirliğinde PeP Visa kart sahipleri dünyanın her yerinde ve internette yaptıkları harcamaları avantajlı döviz kurlarıyla gerçekleştirebiliyor. 

PeP’in sunduğu avantajlar neler?

İlandır