Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kuraklık yüzünden suların çekildiği göl ve barajlarda ortaya çıkan verimli arazilerin bazı uyanıklar tarafından gasp edilip, kiraya verildiği ortaya cıktı. DSİ’nin mücadele ettiği bu rantçılar gasp ettikleri arazilerle milyonlar kazandılar.



Devlet, bir yandan göllerin kurumasını önlemek için çalışma yürütürken, diğer yandan suların çekildiği göl ve barajlarda ortaya çıkan verimli arazilerin bazı uyanıklar tarafından gasp edilip, kiraya verilmesini engellemek için mücadele ediyor. Gölmarmara’da kuruma sonrası ortaya çıkan DSİ’ye ait yüzlerce dönüm arazinin bazı kişilerce sahiplenilerek parça parça kiraya verildiği tespit edildi.

Arazi gaspçılarına ceza kesen DSİ, 12 kilometre tel örgü çekmek için harekete geçti. ‘Bu kadarına pes’ dedirten, acı gerçek TBMM İklim Araştırma Komisyonu’nda masaya yatırıldı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, kuraklıkla boğuşan ve derinliği 60 santimetreye kadar düşen Gölmarmara’da önemli miktarda verimli arazi açığa çıktı. Bazı uyanıklar binlerce dönüm araziyi hukuki boşluktan da yararlanarak, tarım arazisi olarak kullanılması için parselleyip kiraya verdi. Milyonlarca TL haksız kazanca dönüşen bu kiralamalar sonucu, göl arazisinde çeşitli tarımsal ürünler hasat edilmeye başlandı.