Fethullah Gülen Cemaati, Türkçe Olimpiyatları'nın daha dar kapsamlısınıEtiyopya'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde 31 Mayıs günü düzenleyecek. Cemaat, bu organizasyona Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome'yi de davet etti. Organizasyon için Türkiye'den özel uçak kiralanarak 150 kadar iş adamı Etiyopya'ya getirilecek ve ülkenin başbakanı ile görüştürecek.

'YARDIM PARASIYLA YAPILACAK'

Cemaatin, her iki organizsyon için Etiyopya makamlarına yatırım güvencesi verdiği veorganizasyon, davetlilerin ulaşımı ve verilecek hediyeler için 2 milyon dolar harcadığı ileri sürüldü. Etiyopya'da yapılacak etkinliklerin masraflarının ise bölgeden toplanan yardımparaları ile karşılanacağı iddia edildi.

Türkiye'ye 'mesaj gönderecekler'

Cemaate yakın kaynaklar, Dil ve Kültür Festivali adı altında düzenlenecek olan etkinlik ile Türkiye'ye mesaj verileceğini dile getirdi. Etiyopya'daki etkinler için ABD'den bazı lobi firmalarının, Addis Ababa'da görüşmeler yaptığı ve Etiyopya'dan kolaylık istediği ileri sürüldü. Hükümete yönelik eylemleri ile gündeme gelen Cemaatin daha önce de okullarının Etiyopya'da kapatılmaması amacıyla ülkenin başbakanı ile görüştüğü kaydedildi.

Kaynak: Yeni Şafak