Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pratisyen hekimlere zam yapılacağını açıkladı. Pratisyen hekimlere yapılacak olan ek gösterge zammına Aydın’da Türk Sağlık-Sen üyesi olan sağlık çalışanlarından tepki geldi. Zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi üyesi olan sağlık çalışanları, sabah saatlerinde görev yaptıkları kurumlarda bir saatlik eylem yaparak iş bıraktı. İş bırakma eyleminin ardından öğle saatlerinde Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi, Efeler ilçesindeki Aydın Devlet Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yaparak konuyla ilgili tepkileri dile getirdi.   
“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKONOMİK SIKINTI YAŞIYOR”
Türk Kamu Sen Aydın İl Başkanı Ahmet Bozkurt’un da katıldığı basın açıklamasında sağlık çalışanları ‘Ek ödeme değil, tek ödeme istiyoruz’, ‘Emek bizim, söz bizim’ ve ‘Ekip işi hizmet işi, ücrete gelince hekim dışı’ yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasında sağlık çalışanlarının taleplerini dile getiren Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, “Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA TBMM’de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir artış yapacaklarını ifade etmesinin ardından Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm sağlık çalışanlarının ve genel idare hizmeti sınıfında görev yapan çalışanların ekonomik sıkıntı yaşadığı ve hepsinin ücretlerinde zam yapılması gerektiğini ifade etmiştik.” diye konuştu. 
“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKININ ÖDENMEDİĞİNİ NET GÖRÜYORUZ”
Bakan Koca’nın açıklamasından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu düzenleme TBMM’de kabul edildiğini hatırlatan Başkan Doğan, “Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı sıkıntılarının görmezden gelinmesi kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemez. Sağlık Hizmeti bir ekip ruhu ile yürütülmektedir. Özellikle yaklaşık iki yıldan bugüne kadar Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle yaşanan pandemi döneminde başta doktorlarımız ile birlikte hemşire, ebe, sağlık memuru paramedik, ATT, röntgen, anestezi, laboratuvar, teknisyen, memur, şoför, hizmetli olmak üzere herkes insan üstü bir çalışma yaparak pandeminin daha kötü atlatılmamasının önüne geçmişlerdir. O dönemde Sağlık Bakanımız ‘Sağlık çalışanlarının hakkı ödenemez” demiştir. Evet gerçekten bugün gelinen noktada hakkının ödenemediğini net bir şekilde görüyoruz.” şeklinde konuştu. 
“AYRIMCILIK YAPILARAK BİR YERE VARILAMAZ”
Doktorların ücretlerinde artış yapılmasının zaruriyet olduğunu kaydeden Başkan Doğan, “Bu zaruriyet, ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik ve benzeri sağlık çalışanları ile veri hazırlama kontrol işletmeni, memur, sekreter, şoför ve hizmetli kadrolarında görev yapan arkadaşlarımız içinde zaruridir. Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey tüm sağlıkta çalışanlar için geçerlidir. Makul ve kapsayıcı bir artış, çalışma barışının bozulmaması için bir an evvel Sağlık Bakanlığı’ndan müjdeli haberi bekliyoruz. Aksi takdirde yasadan gelen gücümüzü bugün sabah olduğu gibi yasadan gelen hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.” dedi.