Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Koronavirüs aşısı olmak isteyenlerin sayısı artınca, fırsatçılara gün doğdu. Sosyal medyada ‘Covid-19 Turu’ paylaşımları ile vatandaşların yurtdışında aşı olmalarını sağladıklarını ileri sürdüler. Söz konusu ülkelerden birinin Sırbistan olduğu görülürken, Türkiye-Belgrad Büyükelçiliği böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Ancak acentelerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı tur kapsamında aşı olmalarını sağlandığı görüldü.

Hürriyet’ten Ece Çelik’in haberine göre, son zamanlarda tüm dünyanın gündeminde olan ve milyonlarca kişinin olmayı beklediği koronavirüs aşısı, fırsatçıları harekete geçirdi. Bazı turizm acenteleri, Rusya, Sırbistan, Dubai gibi ülkelere ‘Covid-19 Turu’ düzenlemeye başladı.



Acentelerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı tur kapsamında, karşılığında vatandaşları götürdükleri ülkede aşı olmalarını sağlarken, transfer, konaklama ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşıladıkları bilgisi de yer aldı. Vatandaşların Biontech, Phizer, Sinovac, Sputnik gibi aşılar arasından istediğini seçiyor, fiyatlar ise 324 Euro (3 bin 150 lira) ile 1099 Euro (10 bin 680 lira) arasında değişiyor.

3 HAFTADIR TUR VAR

DHA'nın ulaştığı bir turizm şirketi yetkilisi, turlarla ilgili şu iddiaları dile getirdi:

‘AŞI YAPILMAYACAK’

Türkiye-Belgrad Büyükelçiliği ise konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

‘TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI’

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Disiplin Kurulu Başkanı İbrahim Canatan da, konuyla ilgili şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE SİSTEME KAYIT EDİLEMİYOR

Edinilen bilgiye göre Türkiye’den yurtdışına gidip aşı yaptırılması halinde, bu aşıların Türkiye’de sisteme girilmesi mümkün olmuyor. Yani yurtdışında yapılan aşı resmi bir şekilde uygulanmadığı için güvenilirliği de sorgulanabiliyor. Ancak hangi ülkede aşı olunduysa o ülkeden aşı karnesi verilebiliyor.

HÜRRİYET GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet aşı turizmini gündeme taşımış, Rusya’ya aşı turu düzenlediğini iddia eden tur şirketi yetkilileri ile görüşmüştü. 1099 Euro karşılığında yapılan turların ardından aşı karnesi verildiği ileri sürülmüştü. Ancak haberin ardından Rusya Sağlık Bakanlığı açıklama yaparak aşı turizmin yasal olmadığını ifade etmişti.