Terör örgütü DAEŞ militanlarının kutsal kabul ettiği El Bab yakınlarındaki Dabık Köyü'nü Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı topçu birlikleri karadan, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da havadan vurdu. Hava harekatında 40 DAEŞ militanı etkisiz hale getirildi.

ÖSO KARADAN VURDU

Terör örgütü DAEŞ'in, gün içerisindeki saldırılarının ardından kutsal saydığı bölge karadan ve havadan vuruldu. DAEŞ militanlarının kutsal kabul ettiği El Bab yakınlarındaki Dabık Köyü'ne ÖSO'nun topçu birlikleri tarafından atış yapıldı. Top atışı ile örgütün mevzileri vuruldu. ÖSO bileşenlerinden Sultan Murat Tugayı da yine karadan Dabık'taki DAEŞ mevzilerine Grand füzeleriyle saldırdı.

40 DAEŞ MİLİTANI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Dabık'taki DAEŞ mevzileri havadan da Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları tarafından vuruldu. F-16'lar, El Bab'ın batısında bulunan Savran, İhtamelat köylerinde de DAEŞ'in mevzilerini imha etti. Hava harekatında ilk bilgilere göre 40 DAEŞ militanı etkisiz hal getirildi.

Öte yandan DAEŞ terör örgütü üyesi bir canlı bomba Azez'in Shemarek köyünde kendini patlattı. İntihar saldırısında 1 öldü, 10 kişi da yaralandı.