Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kripto paraların hayatımıza girmesi ile birlikte binlerce coin ortaya çıkmıştır. Bu coinlerden ve kripto paralardan bir tanesi ise tokendir. Token en çok yatırım yapılan ve yatırım amacı olarak görülen coinlerden bir tanesidir. Kısaca bu coinin nasıl alınacağına dair araştırmalar son günlerde iyice artmış durumda. Token nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Kripto para birimlerinden birini oluşturan token, bağımsız blok zincir üzerine inşa edilmeyen ve hali hazırda bulunan blok zincire entegre edilerek kullanılan bir değerdir. Farklı bir kripto paranın blok zincirini kullanarak oluşturulan token, birim değere sahiptir ve bu birim değer üzerinden alım-satım işlemi yapılabilir. Blockchain sisteminde kullanılan token, herhangi bir kripto para çeşidini temsil edebilir. Curve dao token olarak da bilinen bu birim, üzerine inşa edildiği blok zincirdeki ürüne değer kazandırmayı amaçlar. Dijital olarak kullanılabilen bu varlıklar ayrıca bir ürünü veya değeri de temsil edebilir. Transfer edilebilme özelliğine sahip token herhangi bir ürünü veya hizmeti de temsil edebilir.

TOKEN COİN FARKI

Token ve coinlerin ana farkı, tokenleri çalışmak için blockchain platformuna gerek duymasında yatar. Özellikle akıllı sözleşme özelliğinden ötürü Ethereum, token geliştirmek için en çok kullanılan platform konumunda. Ethereum blockchaininde geliştirilen tokenler genellikle ERC-20 tokenleri olarak bilinir. Tokenler ödeme aracı olarak kullanılabilseler de amaçları coinlere göre farklıdır. Tokenlerin çoğu merkeziyetsiz uygulamalar ve onların ağlarında kullanılmak için oluşturulmuştur. Bahsini ettiğimiz bu tokenler, utility token olarak adlandırılır. Ana amaçları token sahiplerinin projenin fonksiyonuna erişim sağlamasıdır.

TOKEN NASIL ALINIR?

Başka bir blok zincir üzerinden varlığını sürdüren token çeşitlerini satın almak için sanal cüzdan oluşturmak gerekir. Sanal cüzdan oluşturmak için çeşitli alım-satım yapan platformlar aracılığıyla yeni bir hesap oluşturulur ve bu hesaba gerçek para birimlerinden herhangi bir tanesi ile para yatırılır. Yatırılan bu para ile farklı şirket veya kripto paraların blok zinciri ile oluşturulan token çeşitleri satın alınabilir.