1 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük işadamı örgütlerinden olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulunda salona yerleştirilen rubik küpler, dikkat çekti.

TOBB yöneticileri, rubik küplerin ayrı parça ve renklerden oluştuğunu ancak ahenkli bir şekilde bir araya geldiklerinde anlam kazandıklarını belirttiler. Ülkede yaşayan herkesin tıpkı rubik küpler gibi ahenkli bir şekilde, birlik içinde bir araya gelmesi halinde ülkeyi güçlü ve güzel kılacağı mesajı vermek istendiğini söylediler.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında ülkede kavganın değil huzurun, çatışmanın değil diyaloğun hakim olması gerektiğine dikkat çekerek, "Demokrasiyi ve kalkınmayı sekteye uğratacak her girişimin de karşısında duralım. Böyle bir Türkiye için kenetlenip, böyle bir Türkiye için, hep birlikte daha fazla çalışalım. Ve bu çerçevede yeni Anayasamızı artık hayata geçirelim" dedi.

YENİ TOPLUMSAL MUTABAKAT TEMENNİSİ!

Bu yıl 2 önemli seçim süreci olduğunu beliren Hisarcıklıoğlu, yerel seçimlerde milletin, kendine yakışan bir olgunlukla demokrasiye sahip çıktığını ve iradesini ortaya koyduğunu söyledi. 

"Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk defa halkoyuyla seçileceğinden dolayı, farklı bir önemde. Biz bu seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. İnşallah seçim sonucu, ülkemizde 'yeni bir toplumsal mutabakatın' oluşmasına da vesile olur" dedi. 

Hisarcıklıoğlu, en çok huzura ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Huzur bulalım ki, hepimiz işimize odaklanalım. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat yapalım" dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın her geçen gün daha karmaşık hale geldiğine dikkat çekti.