Yenişafak gazetesinin haberine göre, Afrin'de PKK/PYD'li teröristlerin TSK'ya ait tanka düzenlediği ve 5 askerin şehit olduğu saldırıda, ABD yapımı TOW tanksavar füzesi kullanıldı. Saldırıda şehit düşen Tank Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Ufuk Aktağ, Fırat Karaca, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve sözleşmeli er Nurullah Seçen'in ailelerine acı haber ulaştı. Saldırıyı düzenleyen teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri dün saat 17.52'de TSK'nın düzenlediği hava harekatıyla imha edildi.

TSK ve Hükümet'ten son dakika Afrin açıklaması

KARAKOLA TANKSAVAR ATIŞI

Öte yandan harekat hattında yer alan Kilis Süngütepe'deki Saatli Hudut Karakolu'na teröristlerce tanksavarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Uzman Çavuşlar Ali Yılmaz ve Ahmet Bayram şehit düşerken, 6 asker yaralandı. Tanksavarlı saldırının ardından atışın yapıldığı bölge Türk savaş uçakları tarafından bombardıman altına alındı.

ABD'nin PKK'ya verdiği 5 bin tır dolusu silahın içinde tanksavarlar önemli bir yer tutuyor. Teröristlerin elinde 1000'den fazla tanksavar silahı olduğu tahmin ediliyor. Bu silahlar içinde Türkiye'ye bile satışı onaylanmayan son nesil tanksavar füzesi Javelin de bulunuyor. ABD yapımı AT-4 ve dünkü hain saldırıda kullanılan TOW tanksavar da PKK'lı teröristlerin elinde bulunduğu bilinen silahlar arasında yer alıyor. Terörist PKK/PYD ayrıca ABD'nin verdiği Rus yapımı Konkurs ve Kornet gibi tanksavar silahlarına da sahip.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Content Video - Son 24 saatte ne oldu? (04.02.2018)