Çocukken gittiğiniz aile tatillerini hatırlıyor musunuz? Anne ve babanız arabanın ön koltuğunda, arkada siz veya diğer çocuklardan biri zaman geçirmek için şarkı söylemeyi önerir… Bunun arkasında bir sebep var. Tatil şarkıları seyahat havasına girmek için harika bir yol sağlar. Dedikleri gibi, müzik ruhun gıdasıdır ve aynı zamanda ruh halini de dizginler.

Dediğin gibi seyahat ederken, uçak, tren veya otomobille olsun, sürüş sırasında en sevdiğiniz şarkıları dinlemek istersiniz. İnternetle veya internet bağlantısı olmadan dinleyebileceğiniz milyonlarca şarkı ile müzik akışı hizmetleri, sevdiğiniz şarkıları gittiğiniz her yere götürmeyi daha kolay hale getiriyor.

Spotify yıllarca baskın müzik akış hizmeti oldu. Başarısı diğer birkaç şirketin de dikkatini çekti ve hala bunun en iyi genel seçeneğiniz olduğunu düşünürken, bazı gezginlerin alternatifleri düşünmesinin nedenleri var. Örneğin Deezer gibi.

2017 yılında, Deezer 10. doğum gününü kutlayan ilk müzik akışı hizmeti oldu. CD kalitesindeki ses hizmetini yeniden markaladı, yeni bir ad ve fiyat listesi sundu. Aynı zamanda daha fazla platformda erişilebilir hale geldi.

2020'ye döndüğümüze Deezer yüksek çözünürlüklü yayın için MQA (Master Quality Authenticated) ile ortaklık yaptı. Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Özellikle Deezer'in kapsamlı kataloğu, geniş cihaz desteği ve kolay arayüzü kullanıcıları hala kendine çekiyor.

Aylık 16 milyon aktif kullanıcı sayısı ile Deezer’da 56 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Biraz bu şarkılardan hangilerinin yolculuğunuzu daha eğlenceli getireceğinden de bahsedeceğim ama ondan bir özelliğe daha değinmek istiyorum. O ise Flow…



Flow, Deezer’ın dinleyicileri için yapay zeka kullanarak önerdiği şarkılardan oluşan sonsuz bir çalma listesi. Aynı z zamanda sadece Deezer’a özel. Benzer hiçbir uygulama Flow gibi bir deneyim sunmuyor. Bu nedenle Flow için “tek” diyebiliriz. En önemli farklılığı Flow’un Deezer’ın dinleyicileri için hazırladığı bir çalma listesi olmaması.

Flow bir müziksever olarak tam anlamıyla sizi yansıtması için tasarlanan dinamik bir deneyim. Müzik türüne ya da sanatçıya göre önerilerde bulunmak yerine Flow, neleri beğendiğiniz, arkadaşlarınızın neler dinlediği, şu sıralar en popüler neler var gibi birçok farklı faktörü değerlendiriyor. Buna ek olarak yerel editörlerimizin önerilerini de göz önünde bulunduruyor.

Flow tüm bu etkenleri birleştirip size hitap eden bir deneyim yaratmak üzere tasarlandı. Deezer’ı ne kadar çok kullanır ve Flow’a hangi şarkıları beğendiğinizi ya da beğenmediğinizi ne kadar çok söylerseniz deneyim o kadar iyi bir hale geliyor.

Flow’un bir başka önemli özelliği de dinleyicinin değişen ruh hallerine uyum sağlamaya çalışması. Eğer normalde araç kullanırken rap müzik dinlemeyi seviyorsanız Flow size rap önermeye başlıyor. Eğer sürekli olarak rap şarkılarını atlamaya başlarsanız Flow başka modlarda ve türlerde müzikler önermeye başlıyor.

Bunlara ek Deezer'da henüz dinlemediğiniz şarkılarla dolu bir Keşif çalma listesi de var. Sonra sevdiğiniz sanatçıların yeni parçalarını içeren bir çalma listesi ve hafta sonları dinlenirken dinlenecek şarkılar içeren Chill çalma listesi de var. Dahası, Deezer hem yeni hem de bilinen şarkılarla dinleme alışkanlıklarınıza dayanarak sizin için birkaç karışım da oluşturuyor.

Seyahat etmek eğlenceli ve mutlu olabilir. Ancak yolculuk tutkunuzu artırmak için müzik de şart. Araba ile yolculuk yaparken veya molalarınızda ruh halinizi canlı tutmak için dünyanın dört bir yanında trend olan birçok iyi şarkıyı sizler için derledik:



Lyrics- şarkı sözleri özelliği şarkının sözlerini eş zamanlı olarak takip etmenizi sağlıyor.

Songcatcher: Uygulama içi bu özellik bulunduğunuz ortamda çalınan şarkının ne olduğunu buluyor ve eğer istenirse direkt olarak kişisel arşive alınmasını sağlıyor.

Dark mode- gece modu kullanıcıların istediklerinde koyu renkli arka plana geçmelerini sağlıyor.

Channels (Kanallar), kullanıcıların yeni içerikleri kategori ve türe göre arayabilmelerini ve keşfetmelerini sağlıyor. Deezer, 20’nin üzerinde müzik kategorisi, haber, podcast, okazyon ve tercih tabanlı özel yapım içerik kanalına sahip bulunuyor.

Daily mixes (Günlük miksler), kullanıcıların hafta boyunca dinlediği şarkılardan esinlenmiş yeni 40 şarkı önerisi listesidir.

Discovery (Keşif ) bölümü her hafta güncelleniyor ve kullanıcılara daha önce hiç Deezer üzerinde dinlemedikleri ancak zevklerine uygun parçalar sunuyor.

Subscription options- Herkes için farklı abonelik seçenekleri.

Deezer’ı ilk kez yükleyen kullanıcılar 3 ay boyunca Deezer Premium’u ücretsiz olarak deneyebiliyor.