Tarım-İş Sendikasındaki, basında çıkan sendikanın kasasının boşaltıldığına ilişkin haberlere yanıt verdi. Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat, "Arkadaşları gezmeye gönderdim" diyerek sendikal faaliyet dışında bir organizasyonda harcama yaptıklarını belirtti. Ancak sendikaların amacı dışında harcama ve bağışta bulunması 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na aykırı olduğu kaydediliyor.

Basına konuşan İlhami Polat'a iddialar soruldu. 47 yurtdışı seyahati sayısının doğru olmadığını savunan Polat, kendisinin 11 kez yurtdışına çıktığını öne sürdü. Polat'ın ardından yayına konuk alınan Yıldırım Koç ise "Ben belgeye dayanmadan konuşmam. Elimde karar defterindeki kararlar var" dedi.

Tarım-İş'te işçilerin aidatlarıyla oluşan sendika kasasından yapılan harcamalar tartışılmaya devam ediyor. Polat, basında çıkan haberlerin doğru olmadığını öne sürdü, "Afaki, abartılmış rakamlar. Yanlış haberler. Bizim Avrupa üst örgütümüz var. Bunların senede ortalama 45-50 tane toplantısı oluyor. Biz bunların içinden ayıklarız. Yönetim kurulu toplantıları ya da işçileri ilgilendiren toplantılara gideriz." sözlerini kullandı.

Polat, ayrıca dört yıllık başkanlığı boyunca altı sefer Kıbrıs'ta başkanlar kurulu yaptıklarını söyledi, ardından "Yani her altı ayda bir başkanlar kurulu yapmışım" dedi. Yavuz Oğhan'ın "Başkanlar kurulunu neden Kıbrıs'ta yapıyorsunuz" sorusuna Polat, şöyle yanıt verdi: "Bazı hesaplar uygun geliyor, bizim açımızdan da daha iyi oluyor. Bazı şeyler Ankara'da yaptığımızdan daha ucuza geliyor. En son toplantıyı da Ukrayna'da yaptık. Ben katılamadım, yoğundum. Bu yaptığım toplantıdan benim üyemin de delegemin de herkesin haberi var."

"HIRSIZLIK YAPMADIM"

Polat'a yöneltilen, "Neden Ukrayna'da yaptınız" sorusunu yöneltince Polat'ın, "9-10 aydır sendika içinde bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan dolayı arkadaşlarım ve personelim dahil 18 kişi gönderdik. Arkadaşlar dört gün kaldılar, geldiler. Yurtdışı seyahatlerine bizim başka türlü çıktığımız da yok. Arkadaşlarımı gezmeye gönderdim. Bu kadar net; ben hırsızlık yapmadım, yolsuzluk yapmadım" ifadeleri dikkat çekti.