Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Gerçek hayattan kesitler sunan belgeseller şu anda gerçekten popüler. Ancak bunları izlerken olayları yaşayanların gerçek insanlar olduğunu unutarak kayıtsız kalabiliyoruz. Bu hikâyelerden biri de TikTok'ta viral olan bir kaçırma hikâyesi... Shawne Bolton adlı genç kadın, filmlere konu olacak bir trajedi yaşadı. Bolton, biyolojik anne ve babasını bulmaya çalışırken yaşadıklarını ve bunun nasıl bir his olduğunu 3,3 milyon kişinin izlediği TikTok'ta çektiği video serisiyle paylaştı.

42 yaşındaki Shawne Bolton hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyen o kadar çok kişi vardı ki tüm hikâyesini anlatmak zorunda kaldı, bir yandan da hem yorumlarda hem de videolarda soruları yanıtladı.

POLİSE BAŞVURDU ANCAK...

Ebeveyninin gerçek anne ve babası olmadığını bilen bir isim Shawne Bolton. Kimliğini merak edip bulmak isteyen her insan gibi 26 yaşına geldiğinde biyolojik anne ve babasına ulaşmak için polise başvurdu. Biyolojik annesi adına herhangi bir suç kaydının bulunmadığını öğrenen Bolton, polisin verdiği kayıtlar sayesinde kendisiyle ilgili ilginç bir bilgiye sahip oldu.  



İŞLER KARIŞTI

Kendisi adına 1980 yılında açılmış olan 'kayıp' duyurusunu bulmakla kalmadı, polis kayıtlarında bebekken kaçırıldığını da öğrendi Shawne. Daha fazlasını öğrenmek istedi ancak yürütülen soruşturma raporuna erişemedi ve herhangi bir yanıt alamadı. 1 Kasım 1979'da doğan Shawne, daha sonra her şeyi öğrenmek için sıkı bir araştırmaya yapmaya başladı. Ulaştığı bilgiler kaçırılmadığını, biyolojik annesinin onu birilerine sattığını ortaya çıkardı. Biyolojik annesinin onu bebekken şimdiki ebeveyni olan Angie-Steven çiftine sattığı ortaya çıkınca da işler karıştı.

BİYOLOJİK BÜYÜKANNESİ KAYIP İLANI VERDİ

Ancak gözden kaçırılan ufak bir detay vardı. Kızının bu yaptıklarından haberi olmayan Shawne'ın biyolojik büyükannesi, torunu için polise gidip kayıp ilanında bulunmuştu. Shawne 10 yaşına geldiğinde, Shawne'ı evlat edinen Angie ve Steven ayrılma kararı aldı. Angie, Shawne'a onun gerçek kızı olmadığını, artık ona bakmak istemediğini ve görmek istemediğini, bu yüzden Shawne'ın Steven ile yaşayacağını söyledi. Aynı zamanda Angie şiddete eğilimliydi ve ruh sağlığı yerinde değildi. Shawne, o günden sonra Steven ile yaşamaya başladı.



ÖĞRENDİĞİ YALANLAR PARAMPARÇA ETTİ

Shawne, reşit olduktan sonra evden ayrıldı ve 26 yaşına geldiğinde gerçek annesini bulmak istedi. Yoğun bir çabadan sonra biyolojik annesini buldu fakat ne yazık ki mutlu sona ulaşamadı. Biyolojik annesi, bebeğinin kendisinden çalındığını, Shawne'ın kaçırıldığını söylemişti. Böyle olunca da Angie ve Steven'ın söyledikleriyle ters düştü. Angie ve Steven, Shawne'ı para karşılığı evlat edindiklerini söylerken, biyolojik anne bunu inkâr etmiş ve Shawne daha da üzgün bir şekilde evine dönmüştü. 



GERÇEK ANNESİ BİR KERE BİLE ÖZÜR DİLEMEDİ

Hem gerçek annesi tarafından reddedilen hem de kendisini evlat edinen Angie ve Steven'ın yıllardır yalan söylediğini öğrenen Shawne, hepsi ile bağlantılarını kesip kendi hayatına odaklandı. Bu yaşananlardan sonra biyolojik annesi ondan bir kere özür dilemeyip son derece umursamaz davrandı.

Yeni bulduğu ailesinin geri kalanıyla olan ilişkisi de garipti. Çünkü herkes Shawne'ın varlığından haberdardı ve doğum günlerini bile kutlamışlardı. Hatta büyükannesi ona her yıl Noel'de hediyeler aldı fakat Shawne, onların kafasında canlandırdığı Shawne değildi.

BİR TAKİPÇİSİ SAYESİNDE BABASINI BULDU

Bütün bu hikâyesini yıllar sonra TikTok'ta paylaşan Shawne, bir takipçisinin yardımıyla biyolojik babasını buldu. Shawne'ın videolarını izleyen takipçisi, biraz araştırma yapıp babasını bulduğunu iddia etti. Genç kadın, babasının kim olduğunu bilmiyordu ve annesinin de bilmediğinden şüpheleniyordu. Takipçisinin bulduğu kişiyle DNA testi yaptılar ve uyumlu çıktı.

Biyolojik babası ile tanışıp geçmişi hakkında konuştuğunu söyleyen Shawne, babasıyla aralarında çok iyi bir bağ oluştuğunu söyleyerek hikâyesini merak eden herkesi sevindirdi.