Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Son günlerde Afganistan’dan Türkiye’ye yönelen göç, ülkenin en çok tartışılan konuları arasına girdi. Bu konuda siyasilerden yapılan çeşitli açıklamalar ve sosyal medyadaki bazı hesaplardan yapılan ırkçı paylaşımlar mültecilere yönelik ayrımcılığı alevlendirdi.  

Bugün sosyal medyada paylaşılan ve sahte olduğu belirlenen afiş ile Suriyelilerin “Gitmiyoruz” mitingi düzenleyecekleri iddia edildi. 

“Suriyelilerden Elinizi Çekin” başlıklı çağrı metninde, “Gitmiyoruz” deniliyor ve Suriyeliler bugün saat 17:00’de Saraçhane Meydanı’na çağrılıyor. Duyuruda “Dükkanları açmıyoruz. Büyük Suriye Mitingi” ibaresi de yer alıyor. 

Ancak sözde miting afişinin iki yıl önce yapılan bir başka mitinge ait olduğu ortaya çıktı. Sahte afişi İYİ Parti'den ayrılarak yeni bir parti kurmak için çalışan Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından gerçekmiş gibi paylaştı. Özdağ, “Kendi ülkesini savunmayıp kaçanlar Türkiye’de bize posta koyamaz! Burada kalmak isteyenler, biz Türklerin ödediği bedeli ödemeye hazır olmalı. Sonuçta bir şekilde döneceksiniz” ifadesini kullandı. 



Çağrının ardından Çevik Kuvvet polislerinin olası durumlara karşı bölgede önlem aldığı öne sürüldü. 

Twitter'da Ali Baydaş isimli bir kullanıcı olayı 'provokasyon' olarak tanımlayarak, 2 yıl önceki bir afişin değiştirilerek yalan haber üretildiğini yazdı. Baydaş'ın paylaşımları şöyle:  

"Sürmekte olan bir provokasyonu ihbarımdır: önce muhbirajans isimli hesap 2 yıl önceki afişin tarihini değiştirerek, Suriyeliler bugün miting yapacak yalan haberini paylaşıyor.

Sonra bu yalan haberi Cumhuriyet Gazetesi de paylaşıyor.

Afişin eski olduğu ifşa edilince, provokatör muhbirajans tweetini siliyor. Cumhuriyet de silmiş sanırım, bulamadım ama ümit özdağ yalan haber üzerinden milleti kışkırtmaya devam ediyor.

Şimdi, birileri ortaya dökülüp mültecilere saldırırsa, bu rezillerin sorumlu olduğunu biliyoruz."



Kaynak: Gazete Duvar