Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kıyafete ne kadar harcama yapacağınıza karar vermeye yardımcı olması için kıyafet maliyetini değerlendirmeye çalışın. Sık giyebileceğiniz ve birkaç yıl dayanacak kaliteli parçalara daha fazla para harcamak, ucuza yapılmış ürünleri satın almaktan daha ekonomik olabilir.

 

Örneğin, sık sık ve birçok mevsim boyunca giyebileceğiniz iyi kumaşa sahip blazer cekete para harcamak, her giydiğinizde biraz daha solan veya yıpranmaya başlayan düşük kaliteli bir ceketi değiştirmek zorunda kalmaktan daha mantıklı.

 

Daha uzun süre dayanacak kaliteli malzemeye yatırım yapmak ve para harcamak, paranızın karşılığını daha fazla almanızı sağlayabilir. Çok moda olan ama birkaç kez giydiğiniz yeni bir bluza çok fazla harcama yapmak istemezsiniz.

Gardırobunuzu birçok farklı şekilde kullanılabilecek temel parçalar üzerine inşa edin.

Bu, çeşitli üstlerle giyilebilen klasik pantolonlar, çok yönlü bir blazer veya klasik bir beyaz gömlek gibi şeyler olabilir.

Sahip olduklarınızı ve neye ihtiyacınız olduğunu görmek için gardırobunuzu düzenli aralıklarla gözden geçirin. Bu, yalnızca üçüncü bir siyah V yakalı tişört almanızı engellemekle kalmaz, aynı zamanda ne kaçırdığınız konusunda sizi uyarır. Ve çevrimiçi alışveriş yaparken hemen satın al düğmesine basmayın. Bilgisayardan uzaklaşın ve o ürüne gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını gözden geçirmek için kendinize biraz zaman verin.

Bir kıyafete ihtiyacınız olup olmadığını gerçekten anlamanın ve israftan kaçınmanın bir yolu ise; bir şey çıkarılmadan yeni hiçbir şeyin gelmeyeceğine dair bir kural oluşturmak olacak.

İstenmeyen ürünleri çevrimiçi veya geleneksel ikinci el mağazalarında satmayı deneyin.

Ayrıca artık giymediğiniz eski eşyalarla dolaplarınızın taşmasını da engellemiş olursunuz.

 

Sezon sonu satışlarında %40 ila %60 indirim elde edebilirsiniz" Fakat bu indirimleri ihtiyacınız olmayan ürünleri almak için değil, ihtiyaç olarak alabileceğiniz şeyler için kullanın.

Unutmayın: İndirim ne olursa olsun, sonunda onu kullanmazsanız, bu iyi bir alışveriş olmaz.

Bol şans:)