Spor yapmak için alınan aletler, lastikler, kıyafetler, termoslar… Birden bire kendinizi büyük bir masraf yaparken bulabilirsiniz. Peki evde kendiniz oldukça pratik bir şekilde bu spor aletlerine kavuşabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir heves alıp hiç kullanmadığınız eşyalar olmadan da spor yapabilirsiniz. Örneğin küçük su şişeleri egzersizleriniz için birebir. 

Günlük Rutinler
Alışkanlıklarınız hayatınızın bütünü. Dakikalık egzersizler, alet edevata ihtiyaç duymadan yapılabilecek kardiyo hareketlerini günlük rutininize sokarak evde spor yapmanın keyfine varabilirsiniz. Bunun için kendinize zaman belirleyin. Örneğin 'Her gün akşam yemeğinden iki saat sonra spor yapacağım.'

Dans Vakti
Hem müziğin coşkusuyla eğlendiren, modunuzu yükselten hem de ciddi efor sarf etmenizi sağlayacak bir yöntem. Açın müziği ve bırakın kendinizi...

Pilates
Evde yapabileceğiniz kısa pilates egzersizleri ile kilo verebilir, sıkılaşabilirsiniz. Pilates bu yönden evde yapmak için çok uygun. 'Ara sıra spor yapayım, haftada üç gün bana yeter' diyorsanız pilates tam size göre. Ancak bu yöntemi uygularken, kronik bir rahatsızlığınız veya önceden bir sakatlık durumunuz varsa doktorunuzdan izin almayı ihmal etmeyin.

Çocuklar İle Spor
Çocuklarınızla spor yaparak hem onlarla birlikte eğlenceli vakit geçirmiş olursunuz hem de onlar için de sporun, egzersizin alışkanlık haline gelmesini sağlarsınız. 

Bunun gibi birçok yöntemle evde spor yapmanın keyfini çıkartarak sporu günlük yaşamınızın içine entegre edersiniz ve spor salonu üyeliğinden tasarruf etmiş olursunuz.