İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari adayı olan 'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, "Bugün PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin" dedi.
Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere dün memleketi Trabzon'da bulunan Bakan Soylu, Trabzon İmam Hatip Lisesi'ndeki bayramlaşma programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırıya tepki gösteren Soylu, bu hainliğin hesabının sorulacağını söyledi. İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

"FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"
"FETÖ'nün kökünü kazıyacağız, 15 Temmuz'un bedelini ödeteceğiz. Bir daha bu topraklara bizden sonraki nesillere musallat olmaya çalışırlarsa dönüp 15 Temmuz'dan sonra yapılanları gösterecekler. Biz bu toprakların bugün değil, gelecekte de özgürlüğü ve hürriyetinin nasıl olacağını teminat altına alabilecek hasleti ortaya koymalıyız. Bu fırsat elimize geçmiştir. Demokraside, hukukla ve ortaya koyacağımız kararlıkla beraber. Terörle mücadelemiz devam edecektir.

AHMET BUDAK'IN ÖLDÜRÜLMESİ
Bugün PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin. Bugün Hakkari'de 1. sıra milletvekili adayımız olan bir evladımız, teşkilat başkanı olduğumda, 'Burada bu mücadeleyi yapacaksın Ahmet Bey' dediğimde, 'Başımız üzerine. Ölümüm pahasına olsa bu görevi gerçekleştireceğim' diyen Ahmet kardeşimize kalleş bir pusu kuruldu. Bu kalleşliğin hesabını soracağız. Bunu yakın zamanda görecekler.

KAYYUM ATANMASINA TEPKİLER
Bir büyükelçi, neymiş, 28 belediyeye hükümetin, devletin terörden dolayı görevlendirme yapmasını doğru bulmuyormuş. 'Peki 11 Eylül'ün failini Afganistan'da bulup niçin öldürdünüz' diye adama sorarlar. Derdiniz neydi? Ne için öldürdünüz? Sabahtan akşama kadar DAEŞ terörü diyorsunuz. Madem teröre karşı dünyada ortak bir ittifakı ortaya koyuyorsun bugün sen PKK terörüne nasıl cesaret veriyorsun? 15 Temmuz akşamı söyledikleriniz halen hafızamızdadır.

"HADDİNİ AŞAN UKALALIK"
Biz yıllarca dostluk yaptık, bundan hiçbir şekilde vazgeçmedik. Şimdi müttefikimiz olan bu ülkeden çok net ve açık şekilde bu kişi hakkında gereken uyarıyı yapmasıdır. Haddini aşan ve kendini bilmez ukala bir tavrı ortaya koyana bu millet gerekli cevabı verecektir. "