CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş hakkında 'müstehcen görüntü bulundurmak' ve 'suçu yetkiliye bildirmemek' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Yavaş'ın avukatı Bülent Yücetürk, soruşturmaya ilişkin Halk TV'den Ayşenur Arslan'a konuştu. Yücetürk, şu ifadeleri kullandı:

"Hakkında sahtecilik, şantaj özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından mahkumiyet kararı bulunan ve halen çocuklara ait müstehcen görüntüleri bulundurmaktan yargılaması devam eden Necmettin Kesgin, Millet İttifakı'nın adayı olan müvekkilim Sayın Mansur Yavaş hakkında bir süredir yapmış olduğu iftiralarına bir yenisini eklemiştir. Çocuk pornosu görüntülerini bulundurmaktan hakkında yapılan yargılama dosyasının duruşmasına katılıp savunmasını orada yapacağına, sayın Mansur Yavaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vererek yeni iftira kampanyasının bir figürü haline gelmiştir. Oysa ki, suç duyurusuna konu bilgisayarla ilgili olarak sanık Necmettin Kesgin yargılandığı bir diğer dosya olan 32. Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/270 Esaslı dosyanın yargılamasında bu bilgisayarın kendisine ait olduğunu beyan etmiş ve kabul etmiştir. Sanık Necmettin Kesgin'in asıl amacı üzerine atılı suçlardan mevcut siyasi ortamı da kullanarak, siyasi iktidarın desteğini almak suretiyle yargı makamlarını etkileyerek bu suçlardan kurtulmaktır."