Günümüzde en çok tercih edilen pasta çeşitlerinden biri olan harf pasta tarifi hem pratik hem de lezzetli. Sevdiklerinize hazırlamak için harf pasta tarifi arıyor ya da harf pasta nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Harf pasta tarifi için "Harf pasta tarifi, harf pasta nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Harf pasta malzemeleri

Keki için;

Krema için;

Süslemek için;

Harf pasta yapılışı

Önce kek yaparak başlayın. Yumurta, şeker, vanilya bir kaba alınır. Mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, kakao, tuz elenerek karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpın. Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra yağlı kağıdı tereyağ ile yağlayıp karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk pişirin. Pişen keki fırından çıkartılıp soğutun. Soğutulan keki 2 pata ayrın ve patları pasta yapım aşamasında şekerli süt ile ıslatın.

Krema için; Süt, şeker, nişasta, un, yumurta bir tencereye alıp karıştırın ve muhallebi kıvamında pişirin. Pişen kremayı soğutun. Soğutulan kremaya tereyağ eklenip 10 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Vanilya eklenip 1 dakika daha çırpın. Toz şanti ilave edilip 2-3 dakika daha çırpın. Kremayı 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra krema kullanıma hazırdır.

Pasta yapım aşaması; Yağlı kağıttan dilediğiniz harfi, rakamı çizip şeklini çıkartın. Keki 2 ye ayırın. Ayırdığınız kekleri bu harf şema ile kesin. Kekleri şekerli süt ile ıslatıp;Kek, krema, kek, krema sırası ile dizin. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.