Ergene ilçesinin Marmaracık Mahallesinde özel bir şirkete ait kimyasal deposunda saat 23.00 sıralarında kimyasalların bulunduğu plastik tankerde patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte kimyasal maddeler önünden geçen karayolu ve çevreye akarken, mahalleyi ağır bir koku sardı.

Genizleri yakan ağır koku üzerine deponun çevresinde oturan vatandaşlar evlerini terk edip, dışarıya çıkarak, ne olduğunu anlamaya çalıştı. İhbar üzerine mahalleye sağlık, itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri kokudan etkilenen vatandaşlara maskeler dağıtırken, görevliler özel kıyafetler giydi. Bu sırada aşırı kokudan etkilenen vatandaşlardan bazıları Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çorlu Devlet Hastanesi  olası bir olumsuzluğa karşı bilgi verilerek alarma geçirildi.



'EVLERİNİZİ TERK EDİN' ÇAĞRISI

Olay yerine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel de gelerek, incelemelerde bulundu. Zabıta ekipleri, çevrede oturan vatandaşları evlerini terk etmeleri konusunda uyardı. Evlerini terk eden vatandaşlar hızla mahalleden uzaklaştı. 

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, her türlü tedbirin alındığını söyledi. Büyük paniğin yaşandığı mahallede önlemler alınırken, çevreye yayılan kimyasal madde sızıntısını önlemek için çalışmalar sürüyor.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, gazetecilere yaptığı açıklamada,  sızıntı olduğunu öğrenir öğrenmez olay yerine geldiklerini söyledi.



Vatandaşların güvenliği için etrafın boşaltıldığını ifade eden  Kızıltoprak, şunları kaydetti:

"Bölgemizde bir sızıntı olduğu ifade edildi. Burada kimyasal depolama  yapan bir tesisimizde formik asit sızıntısı olduğu ifade edildi. Bu da  vatandaşlarımızda özellikle göz yaşarması ve koku almada zorluk çekmelerine  sebebiyet verdi. Bunun üzerine etrafı boşalttık. Vatandaşlarımızın sağlığını  güven altına aldık. Formik asitle ilgili de seyreltim yapmak üzere sağlık, AFAD  ve itfaiye ekiplerini yönlendirdik. Olayı tamamen kontrol altına aldık.  Yapacağımız iş kokunun giderilmesini sağlamak."