Çin'de ortaya çıkan koronovirüsün yol açtığı can kayıpları artıyor. Hubei eyaletinden yapılan resmi açıklamaya göre, ölü sayısı 17'ye çıktı. Bu rakam, can kayıplarının bir günde ikiye katlandığını gösteriyor.

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen virüs, resmi verilere göre yaklaşık 500 kişiyi etkiledi. Ancak sağlık uzmanları, virüse yakalanan kişi sayısının 2.000'e yaklaşmış olabileceğini söylüyor.

Virüse yakalananlarda zatürre belirtileri görülüyor. Virüsün Çin'in diğer bölgelerinin yanı sıra Tayland, Güney Kore ve ABD'ye de yayıldığı biliniyor.

Başta sadece hayvanlardan insanlara bulaştığı sanılan virüsün, insandan insana da bulaşabildiği açıklanmıştı.

9 milyona yakın nüfusa sahip Wuhan'da insanların kalabalık alanlara çıkmamaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Çin yeni yılı kutlamaları için seyahat eden yüz milyonlarca kişinin hastalığın yayılmasını hızlandırmasından endişe ediliyor.

Çin Sağlık Bakanlığı yetkilisi Li Bin, basın açıklamasında, "Wuhan'a gitmeyin. Wuhan'dakiler de lütfen kentin dışına çıkmasın" dedi.

Yetkililer, virüsün yayılmasını kontrol altına alma konusunda "kritik bir aşamada" olduklarını belirtiyor.

ABD'de ilk vaka

ABD'deki ilk vakanın, Çin'in Wuhan kentini ziyaret ettikten sonra 15 Ocak'ta Seattle'a inen 30'lu yaşlarındaki bir erkek olduğu açıklandı.

ABD'nin Hastalık Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Hasta, Washington Eyaleti'nde hastaneye gitti ve tedavi altına alındı" dendi.

Yapılan laboratuvar testleri sonucunda, 20 Ocak'ta hastanın Çin'de ortaya çıkan yeni virüse yakalandığı tespit edildi.

Birçok ülkede havaalanlarında, Çin'den gelen yolcular özel taramadan geçiriliyor.