Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik sözlerine, “CHP’nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır. Bu açıklama suçtur. Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum” diye tepki göstermişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, “Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum; halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum” başlığıyla yayınladığı mesajda şunları söylemişti:
“Unutmayın Türkiye devletini şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında, bunun da elbette farkındayız. Ama unutulmamalıdır ki devlete değil, şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluluğu var. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır: 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır.”