İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu, sivil yaralının bulunmadığını açıkladı. MSB, "UH-1 tipi helikopterimiz henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düşmüştür, olayla ilgili inceleme başlatıldı" ifadelerini kullandı.

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlıdere Mahallesinde askeri helikopter düştü. Bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Kazanın yaşandığı bölgede basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Yerlikaya, kazada sivil yaralının bulunmadığını bildirdi. 

4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin düştüğü noktaya gelerek açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Saat 18.51 itibariyle 5. Kara Havacılık Alayına ait helikopter bilinmeyen bir nedenden dolayı maalesef düştü. Olay yerine iki dakika içinde itfaiye, AFAD geldi. 4 askerimiz yaralı olarak hastaneye ulaştı. 4 askerimiz şehit oldu. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız inceleme yapıyor. Başımız sağolsun. Şu anda kazanın sebebini hiç kimse bilemez" dedi.

Yerlikaya daha önce yaptığı açıklamada kazaya ilişkin "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadesini kullanmıştı. 

MSB'DEN AÇIKLAMA 

MSB, "UH-1 tipi helikopterimiz henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düşmüştür, olayla ilgili inceleme başlatıldı" ifadelerini kullandı. 

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. 

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı. 

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.