Corona virüste yaşanan gelişmeleri aktarıyoruz.


18.02: 
İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 346 artarak 31 bin 587 oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da çekilen fotoğraflar ise hayrete düşürdü. Reusters'ın dünyaya servis ettiği fotoğraflarda İngiliz vatandaşların coronaya karşı pek önlem almadığı görüldü.






17.30: Hong Kong'taki araştırmaclıar, Covid-19 hastalarında üç farklı ilacın kullanıldığı bir antiviral ilaç kokteyli kullanılmasından olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.

Lancet dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, hastalığı orta şiddette geçiden Covid-19 hastaları, bu ilaçların kullanıldığı tedaviyle daha hızlı iyleşti.

127 yetişkinle yapılan araştırmada, 86 kişiye interferon beta-1b, opinavir-ritonavir ve ribavirin ilaçları verildi.

Uzmanlar, çalışmanın sonuçlarını "erken ama önemli" diye tanımlarken, daha ağır hastalarda da araştırma yapılması çağrısında bulundu.

Araştırma ekibinin başkanı Kwok-Yung Yuen "Deneyimiz, orta şiddetteki Covid-19 hastalarının erken dönemli tedavisinde üçlü antiviral ilaç tedavisinin, hastanın vücudundaki virüs miktarını hızla bastırdığını gösterdi" dedi.

17.00: ABD'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1584 artarak, 78 bin 639’a ulaştı.

16.00: Harry Potter filmlerinin yıldızı Miriam Margolyes'in İngiliz Channel 4 televizyonunda yaptığı bir yorum, ülke gündemine bomba gibi düştü.

78 yaşındaki oyuncu, corona virüse yakalanan Boris Johnson'ın ölmesini istediğini söyledi.

Hükümetin salgına karşı mücadelesi sorulan Harry Potter'ın Professor Sprout'u, şu ifadeleri kullandı:

"Dehşet verici, elbette dehşet verici. Rezalet, skandal. Demek istediğim, Boris Johnson'ın ölmesini istemekte zorluk çekmedim. Onun ölmesini istedim."

14.45: İran'da bir günde 48 ölüm gerçekleşti, 1529 vaka tespit edildi. Can kaybının 6 bin 589'a yükseldiği İran'daki pozitif testlerin sayısı ise 106 bin 220.