Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Eski SAT komandosu Doğan, Poyrazköy davasında yargılanıyordu.

Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği, devreye girerek saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için Somali makamları ile irtibata geçti.

DÖRT KURŞUN İSABET ETTİ
Edinilen bilgiye göre, Çetin güvenlik firmasının Güvenlik Şefi Doğan'ın seyir halindeki aracını durdurması ile otomobile kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Olay sırasında 42 yaşındaki eski SAT komandosu Doğan’a dört kurşun isabet etti. Durumu kritik olan Doğan, Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

THY Sözcüsü Ali Genç, araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın'ın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.

“ARAŞTIRIYORUZ”
Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken, Somali makamları ile de temasa geçildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun, Doğan'ın cenazesinin gerekli işlemlerin ardından Türkiye'ye gönderileceğini ifade etti. Poyrazköy davasında yargılanan Doğan hakkında 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyordu.

Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.