Merkez Çukurova İlçesi'nin Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Arzu ve Bekir Y. çiftin çocukları F.Y., okuldan gelip ders çalışırken ev telefonu çaldı. Telefonu açan Y.'ye kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, küçük çocuğun anne ve babasının işte olduğunu öğrenince, "Yavrum, kuyumcu soyuldu, orada babanın kimliği bulundu. Baban hapse girebilir, bu yüzden evde bulunan bütün altın, para ve değerli eşyaları alacağız. İnceleme yaptıktan sonra vereceğiz" dedi. 

Babasının hapse gireceğini duyup ağlamaya başlayan F.Y.'yi sakinleştirmek isteyen dolandırıcı, "Sakın ağlama, biz babanın suçsuz olduğunu biliyoruz, ama yine de bu incelemeyi yapmamız lazım. Sen merak etme, babana bir şey olmayacak" diyerek teselli etmeye çalıştı. Küçük çocuğu ikna eden dolandırıcı, evde bulunan altınları poşete doldurmasını söyledi. Adana Adliyesi'nde görevli bir hakimin yeğeni olan F.Y.'den ev adresini öğrenen dolandırıcı, suç ortağını da ailenin yaşadığı apartmana yönlendirdi. Telefonla konuşurken babasının hapse girmesini engellemek isteyen F.Y., dolandırıcıya "Benim dayım da hakim" dedi. Küçük çocuk, bu sırada apartmanın 7'inci katındaki evlerine gelen dolandırıcıya 5 bin lira değerindeki altınları verdi. 

F.Y., bir süre sonra dayısını telefonla arayıp, durumu anlattı. Yeğeninin dolandırıcıların kurbanı olduğunu öğrenen hakim dayı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bilgi verip, dolandırıcıların yakalanmasını istedi. Olay yerine gelen polis ekiplerine ifade veren F.Y., yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı. Dolandırıcılar aranıyor.