31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, kamuoyunun en çok merak ettiği sonuç, Şişli seçimleri. Şişli'nin efsane Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP aday göstermeyince, DSP'den aday olmuştu.

Mustafa Sarıgül, “ yüzde 50'nin altında bir oranla kazanırsam, kendimi başarısız sayarım. “ derken, rakipleri bile, “ Sarıgül'ün kazanma ihtimali var “ diyor.

Peki, anketler ne diyor ?

İlk anketin sonuçları açıklandı. Türkiye'nin en saygın araştırma kuruluşlarından Metropol, tarafından yapılan anketin künyesi şöyle:

“ Araştırmanın alan uygulaması, şişli ilçesinin 25 mahallesinde tabakalı örnekleme yöntemi ile ağırlandırma uygulanarak, 7-9 Ocak 2019 tarihleri arasında toplam 2.586 kişi ile yapılmıştır. Araştırma, 0,95 güven sınırları içinde +/- 1,91 hata payı ile gerçekleşmiştir. Alan çalışmasında yüzyüze görüşme tekniği uygulanmıştır.

Prof. Dr. Özer Sencar “

Bu anketin, en can alıcı sorusu şuydu:

“ Şişli Belediye Başkanlığı seçimlerine, Mustafa Sarıgül DSP'den katılırsa, oyunuzu ona mı, yoksa diğer bir partinin adayına mı verirsiniz ? “

Bu soruya verilen yanıtların yüzdesel dağılımı ise şöyle oldu:

DSP ( Mustafa Sarıgül )………………… % 60,9

CHP………………………………….......…………% 21,7

AK Parti…………………………………....…….% 13,7

Diğer Partiler………………………………....% 3,7

Bu anket sonucunda görüldüğü gibi, Mustafa Sarıgül Şişli'de CHP'nin oylarının çoğunu aldığı gibi, Ak Parti'nin oylarının yarısını, MHP ve İyi Parti'nin oylarının da, ezici çoğunluğunu alıyor.

Bu tablo karşısında, seçimlere 53 gün kala, Şişli'de 31 mart akşamı sandıktan DSP'li Mustafa Sarıgül'ün çıkacağını söylemek, falcılık olmaz.