Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; Bolu, Düzce, Sakarya'nın güneydoğusu, Hakkari ve Şırnak'ın doğusu ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Van'ın güney ilçeleri, Bolu, Düzce ve Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde görülecek kar yağışlarının yer yer yoğun (10-20 cm) olması beklendiğinden, kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu

ANKARA °C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı

IZMIR °C, 11°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 14°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı hafif sağanak yağışlı

BOLU °C, 1°C

Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

AMASYA °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, gece hafif kar yağışlı

VAN °C, 4°C

Çok bulutlu, güneyinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

GAZIANTEP °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı